Fetö taktikleri

Fetö taktikleri

... Fetullahçı çetenin, Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk ve şike davalarında uyguladığı taktikler ne yazık ki günümüzde de muhalif sesleri kısmak için sürdürülüyor. Kim oldukları ve neye hizmet ettiklerinden şüphelenilmesi gereken "gizli tanıklar", Fetullahçı çetenin içinde yıllarca yer alarak, her türlü namussuzluğun yapıldığı döneme tanık olup o vakit seslerini çıkarmayanların suçlamaları ile davalar açılıyor, insanlar tutuklanıyor.

Bu yöntemlerle sakatlanan davaların gelecekte Anayasa Mahkemesi'nden dönmese bile AİHM'den dönmesi kaçınılmaz.

Bunun sonucu da gerçek suçluların da paçayı kurtarabilmeleri olur ki zaten bu davaları sakatlamaya çalışmalarının asıl nedeninin de bu olduğunu düşünmemiz için çok neden var.

Öte yandan bir diğer taktikleri de Türkiye'nin yurt dışındaki imajını olumsuz yönde etkileyerek, FETÖ ile mücadeleyi akamete uğratmaktır.

Hukukun temel prensiplerini göz ardı etmek, onların bu oyunu daha kolay oynayabilmelerinin de zeminini hazırlıyor.

Fetullahçıların bu tür taktikleri kullandıklarını, kullanabileceklerini yargıç ve savcıların akıllarından çıkarmamaları gerekiyor.

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

***

ABD-PYD ortaklığına tepki verecekken üs verdik!

---------

Merak edilen sorunun cevabını Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis'ten öğrendik:

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis, Rakka operasyonunda İncirlik Üssü'nün de kullanıldığını söyledi.

Malumunuz, Ankara aylardır Rakka operasyonunda YPG'nin kullanılmasına karşı çıkıyor...

YPG'nin PKK'nın uzantısı olduğunu vurgulayarak ABD'nin YPG'ye silah vermesini eleştiriyordu... ABD YPG'ye silah verdi ve Rakka'ya onlarla birlikte yürüdü.

Ankara buna ne tepki verecek diye beklenirken... İncirlik'in kullanılmasına ve böylece ABD - YPG güçlerine destek sağladığımız görülüyor. Ankara bu desteği doğruluyor. IŞİD'e karşı koalisyon çerçevesinde sağlandığını söylüyor.

Melih Aşık Milliyet

***

Bir kuruma en büyük zararı, o kurumu eleştirenler değil, uygulamalarıyla o kurumu yozlaştıranlar verir!

Emre Kongar Cumhuriyet

***

"Başkanlık gelecek terör bitecek" diyenlerin kulakları çınlasın

---------

...parlamenter sistemden "başkanlık" sistemine geçilince terör olaylarının "sona ereceğini" savunan bir hayli kalem erbabı bulunuyordu.

Onlara göre terörün önüne geçmenin yolu "başkanlık" sistemini getirmekten geçiyordu.

Hatta "başkanlık" sistemi gelirse artık kimsenin "darbe" teşebbüsünde bulunamayacağını savunanlar da eksik değildi.

(...) terörün ardındaki odakların ülkemizin "yönetim" biçiminden çok doğrudan doğruya "ülkemiz" ile ilgili sorunları var.

Yönetim sistemimiz "ne olursa olsun" onlar için hiç fark etmiyor. Onların derdi bu coğrafyadaki mevcut devletlere yenilerini eklemek. Tabir caizse bir sürü "yeni devletçik" ihdas etmek.

Sonra da coğrafyamızda diledikleri gibi at oynatmak. Terör bunu sağlamak için çıkarılıyor. Bu nedenle "acı haberlerin" ardı arkası kesilmiyor.

Tüm şehitlerimize rahmet dilerken, sistem değişikliğiyle terörün önüne geçeceklerini sananların da "kulaklarını çınlatmak" istiyoruz.

Zeki Ceyhan Milli Gazete

***

Kur'an-ı Kerim'le ses yarışması!.

--------

Geçen akşam kanallar arasında turluyorum, karşıma 'Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması' çıktı..

Takıldım kaldım.. Ses yarışması formatında kurgulanmış.. Jüri masasında üç musikiyle Kur'an tilaveti üstadı var..

Yarışmacılar geliyor, bir ayet okuyor.. Önce seyirciler not veriyor.. Sonra hocalar yarışmacıyı eleştiriyor, hatalarını söylüyor ardından puan veriyor..

Daha önce izlediğimiz ses yarışmalarının aynı..

Yarışmacıyla yarışma öncesi ve sonrası yapılan konuşmalar, jüri masasının tavrı, jüri üyelerinin eleştiri şekli aynı..

Şöyle diyorlar; 'Sesini iyi kullanamadın.. Rast makamı olacaktı.. Yanlış makamdan girdin.. Sesin güzel, bravo, vs'

Şaşkınlıkla izledim..

Şarkı sözünün yerini Kuran almış!

Farkı bu..

Dün Diyanet İşleri Başkanı sert tepki gösterdi.. Dedi ki; 'Kur'an ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kur'an bir hayat kitabıdır'.

Yüreğime su serpti..

***

Son zamanlarda Kur'an değil Arapça kutsalmış gibi bir hava yaratılıyor.. Herkes Arapça okumaya çalışıyor, Arapça mukabele yapılıyor..

Kimse bir şey anlamıyor..

Kimse Kur'an'ın ne söylediğini merak etmiyor.. Arapça dinliyor veya Arapçasının Latin harfleriyle yazılmışını takip ediyor..

Okuduğunu anlıyor mu?

Yooo..

Bunun üzerinde duran yok..

***

Bu yarışma sayesinde buna bir de makamla söylemek, şarkı gibi söylemek eklenirse korkarım içeriği hepten unutulup gidecek..

Diyanet'i alkışlıyorum..

Uyarısı yerinde oldu..

Mehmet Tezkan Milliyet