FETÖ yöntemiyle, FETÖ karşıtlığı..

Sosyal medyada bir video dolaşıyor aylardır.. Meral Akşener'in sözlerinden montajlanmış.. Diyor ki Meral hanım;

1-Yoooook, 15'inden sonra işler inşallah değişecek..

2-Ben Başbakan olacağım..

3-Yurtta Sulh, Cihanda Sulh..

Bu videonun altında da deniyor ki;

-Bakın, '15 Temmuz'dan sonra işler değişecek' dedi.. 'Ben Başbakan olacağım' dedi.. 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' dedi.. "Gördünüz mü, Akşener Fetöcü.."

Kimsenin avukatı değilim.. Ancak, ancak tanıyanlar bilir, mesleğimin ahlakı ve namusu, ilgi alanım..

Bakın, birincisi;

"15'inden sonra" denilen, 15 Temmuz değil, 15 Mayıs 2016'da yapılması kararlaştırılan, Olağanüstü MHP Kongresi.. Alın size o günlerdeki başlıklardan bir örnek..

Neymiş.. Sözü edilen 15 Temmuz değil, 15 Mayıs'mış..

***

İkincisi;

"Başbakan olacağım" sözü, MHP Genel Başkanı olduktan sonra iktidar olacağız iddiası.. 15 Temmuz'la değil, MHP ile iktidardan söz ediyor Akşener.. Bakınız "7 Mayıs 2016" tarihli  İzmir Mitingi ile ilgili haberlerrden bir örnek..Neymiş.. Sözü edilen ihanet kalkışması değil, MHP ile iktidar yürüyüşüymüş..

***

Üçüncüsüne, yani "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözüne gelince.. Bakın Meral Akşener o günlerde yaptığı toplantılarda ne diyordu biliyor musunuz?

-"Yavuz Sultan Selim, Ortadoğu'da ne yaptı bilmeden.. Abdülhamit Han bölgede dengeleri nasıl korudu anlamadan.. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünün anlamını kavramadan Ortadoğu'da aktör olmaya kalkarsanız, işte böyle gemi karaya oturur..

Konuşma metnindeki "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" bölümü de bu..

Şimdi videoyu izleyenler açıp bir daha baksın, bu sözlerin "önü-arkası" var mı? Yok.. O yüzden tekerleme gibi duruyor.. Neden? Çünkü montaj.. Ve 20 yıldır televizyon yayıncılığı yapan biri olarak belirteyim, çok amatörce ve beceriksiz bir montaj..

15 Temmuz alçaklığının mimarları, uyduruk konseye bu adı verdi diye, Türk Dış Politikasının kimlik belgesi olan bir özlü söz, tu kaka oldu iyi mi..

Kaldı ki, Meral Akşener Çarşamba günü İstanbul'daki toplantıda Ortadoğu politikası sorulunca da aynı sözleri sarfetti.. Sözler Atatürk ile bitmesine rağmen, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" demedi..

Siyasetçiler, Türk Dış Politikasının "Kimlik Belgesi' niteliğindeki bu sözü edemez hale geldi iyi mi..

***

Siyasette rekabet olur.. Taraflar birbirlerine ithamlarda bulunabilir..

Ama bu montajlı-iliştirmeli yöntemler siyaset hayatımıza Fetö ile girdi, AKP ile girdi.. Bir siyasetçiyi, sözleri bambaşka niyet ve hedefler üzerineyken, böylesi montajlarla yaftalamak, bildiğin Fetö ve AKP yöntemi..

Şimdi soru şu;

-Fetö'nün yöntemini kullanan mı Fetöcü'dür, o yönteme hedef seçilen mi?

Kararı siz verin..

Unutmadan, bu arkadaşlara bir tüyo vereyim..

Meral Akşener'in önceki gün İstanbul'daki toplantısında kim vardı biliyor musunuz; MHP eski Genel Sekreteri "Cihan Paçacı.."

Uyandırayım, "Cihan" adından yeni bir montaj yapabilir, "Yurtta Sulh, 'CİHAN'da Sulh" mevzuuna bağlayabilirsiniz..

Ama, mesleki hassasiyetimdir, gözünüzü seveyim, kaliteli bir şey olsun..

***

Karabağ'a 'Kurt' bakışı..

Azerbaycan Başsavcılığı bir soruşturma başlattı..

Ufuk Uras, Sait Çetinoğlu, Ali Bayramoğlu ve Erol Katırcıoğlu ile ilgili soruşturmanın nedeni,  22 Eylül'de Erivan üzerinden Karabağ'a gitmeleri..

Azerbaycan, işgal altındaki toprakların asıl sahibi.. Ve tutuklama isteyen Savcılık diyor ki;  "Azerbaycan devlet sınırını yasa dışı geçtiniz.."

Adet oldu son yıllarda, Azerbaycan toprağı olan Karabağ'a, Erivan üzerinden gitmek.. Bu sorumsuz davranış, işgalci Ermenistan için önemli bir "Meşruluk" malzemesi oluyor..

Daha önce de olmuştu, hatırlayın.. Ne kadar kiralık kalem varsa kuyruğa girdiler bir dönem.. AKP iktidarı o günlerde de Ermenistan Açılımı yapıyordu..

Karabağ, öz be öz Türk toprağıdır ve işgal altındadır.. Bölgeye bu kardeşiniz de gitti.. Ve Karabağ eteklerindeki Lele Tepe'de çekilen bu fotoğrafa bakın, nasıl gitti..

Kafatasçı olduğumdan değil, o topraklarda bir millete ne dramlar, ne zulümler yaşatıldığını bildiğim için, o toprakların asıl sahipleriyle gittim..

Dilinizden düşürmediğiniz "İNSAN HAKLARI"na olan inancımın gereğiyle gittim.. Sizinki gidiş değil be arkadaş..

Sizin ki, Türk Milleti'ne yaşatılan her zulmü meşrulaştıracak, oynanan oyunu haklı çıkaracak manevralar..

Karabağ Azerbaycan toprağıdır.. Şartlar gereği izni Bakü'den alamıyorsunuz, tamam.. Bari insanlık adına, kardeşlik adına, nezaketen bilgi verseydiniz..

Kanıyla sorunu olmayan.. Hakikatle sorunu olmayan.. İnsan Haklarıyla sorunu olmayan, Karabağ'a öyle gitmez, fotoğrafa bak, böyle gider.. Çünkü Karabağ'a dair her hak, ay-yıldızındır..

***

Konya Stadı'nda İzmir Marşı..

Konya Stadında İzmir Marşı okundu.. Çok da iyi oldu.. Aklı evvel eski yönetimin hatası telafi edildi ve ortak bir değer, Anadolu'ya Türklüğü taşıyan erenlerin kenti, Mevlana'nın sevgi pınarı Konya'da da okundu..

Varol Konya.. Nefesine kuvvet..

Hem bak, tarihinde ilk kez Avrupa galibiyeti aldın.. İzmir'in dağlarından yürek dolusu selam var.. Gücüne güç katsın, yolun açık olsun Konyam..

***

Günün Sözü

Çözemedim bazıIarını. Uzaktan mı adamlar, adamlıktan mı uzaklar? / Ramiz Dayı

Yazarın Diğer Yazıları