FETÖ’cülerin karargâhı AKP’lilerin oldu

FETÖ’cülerin karargâhı AKP’lilerin oldu
FETÖ’cülerin İstanbul Eyüpsultan’daki buluşma noktası olarak bilinen Halit Paşa Konağı’nın kullanımı, yönetiminde Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın danışmanlarının bulunduğu Yeni Dünya Vakfı’na verildi.

Eyüpsultan Belediyesi, FETÖ üyelerinin Eyüp'teki buluşma noktası olduğu söylenen Halit Paşa Konağı’nı geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç gün sonra yıktı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre otel ve restoran olarak kullanılan binanın yerine de İBB tarafından şadırvan ve tuvalet yapıldı. Mülkiyeti Prizma Eğitim Sağlık Matbaa Turizm Ticaret A.Ş.’ye ait olan arazinin karşısında bulunan Halit Paşa Konağı ek binasının ise dış yüzeyindeki ahşap kaplama sökülerek yapı kullanılamaz hale getirilerek bırakıldı.

vakif-orta.jpg

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından yıkılan konağın karşısındaki ek binanın arazisi OHAL kapsamında maliye hazinesine devredildi. Binanın geçici kullanımı da Yeni Dünya Vakfı'na verildi. Vakfın talebi doğrultusunda arazinin sosyal kültürel tesis alanına alınması için hazırlanan plan değişikliği teklifi aralık ayı meclis oturumunda gündeme geldi.

vakif-487.jpg

İlgili Haberler