FETÖ'cüyüm diyen Burak Akın neden serbest bırakıldı?

FETÖ'cüyüm diyen Burak Akın neden serbest bırakıldı?
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğunu söyleyerek Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler'in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın, dün akşam yeniden adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giderek, FETÖ üyesi olduğunu itiraf etmesinin ardından gözaltına alınan ve sorgulanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler'in koruma subayı Burak Akın soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirtmesi üzerine, savcının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını istediği Akın, nöbetçi sulh ceza hakimliğince, haftada bir gün kolluğa imza verme şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

5a544f3561361f1e283782d0.jpg

Burak Akın ile adliyeye getirilen yüzbaşılar Fuat Söylemez ve Abdülkadir Koçyiğit de etkin pişmanlıktan yararlanarak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Şüpheli askerlerin ifadeleri doğrultusunda, farklı illerde örgütte "mahrem ağabey" konumunda dört sivilin gözaltına alındığı, bu kişilerin ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi.

oijj.jpg

Darbe girişimi sırasında FETÖ'cülere direndiği gerekçesiyle madalya da alan yüzbaşı Akın, darbe girişimi gecesi dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile Genelkurmay karargahına gelmişti. Komutan Çolak, derdest edildiği alanda darbeci askerler tarafından vurulmuştu.

15 Temmuz sonrasında görevine devam eden Burak Akın, FETÖ onu rahat bırakmayınca komutanına gidip herşeyi itiraf etmişti. Burak Akın, "Darbeyaptıklarını görünce bunlardan ayrıldım. Ancak beni rahat bırakmadılar. Firar edenler sürekli arayarak benimle irtibat kurmaya çalıştılar. Ama ben hep kaçtım, görüşmek istemedim" demişti.

İlgili Haberler