FETÖ'nün askeri yargı davasında karar!

FETÖ'nün askeri yargı davasında karar!
Eski Genelkurmay Adli Müşavirleri Muharrem Köse ve Hayrettin Kaldırımcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 1 numaralı sanığın Muharrem Köse olduğu, 15 Temmuz döneminde Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıklarında hakim, savcı ve adli müşavir olarak görev yapan isimlerin yargılandığı davada karar verildi.

Başkan Şuayıp Arslan, "En fazla 5 dakika" diyerek sanıklara son sözlerini sordu. Sanıklar şunları söyledi:

“ALLAH SİZE UZUN ÖMÜR VERSİN VERSİN Kİ YAPTIKLARINIZIN HESABINI VERİN”

Muharrem Köse: 15 Temmuz şehitlerine rahmet diliyorum. 15 Temmuz'da işkence ve insanlık suçu işleyenlerin de Allah belasını versin. İnşallah Allah'ın belalarını verdiğini göreceğiz. Bu suça ortak olan yargı mensuplarının da belasını verecek. 15 Temmuz öncesi fişlendik, 15 Temmuz'da buna göre liste yapılıp, adli makamlar yönlendirildi.

Dosyanın boş olduğu görülünce MİT devreye girdi, ankesörlü hat kumpası kuruldu. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bu bir tiyatroydu. Senaryoda yazılı mahkemenize düşen görevler vardı. Hulusi Akar'ı bile dinleyemediniz, çünkü senaryoda böyle bir görev verilmemişti. Tek perdelik bir tiyatro olarak düşünüldü. Ama 3 bölümdür.

Bugün birinci bölüm bitiyor. Üçüncü bölümü ahirette göreceğiz. İkinci bölümde bu kumpası kuran, ortak olanlar, gerekli işlemi yapmayanlar hukuk önünde yargılanıp, hesap verecek. Yalancı tanıkları anlattık. Hulusi Gül'ün kendisini kurtarmak için yalancı tanıklık yaptığını söyledik. Geçen hafta görüldü. 

Tüm dünya Metin İyidil'in tahliyesini kimin engellediğini de gördü. Heyetinizi reddediyorum. Yiğit dediğim Ahmet Altan başta olmak üzere uzman çavuş, askeri öğrenci, kursiyerlerin cezaevinde yattığı bir dönemde cezaevinde yatmaktan onur duyuyorum. Vereceğiniz kararın benim nezdimde hiçbir değeri yok.

Allah size uzun ömür versin. Versin ki, yaptıklarınızın hesabını verin. Teşekkür ederim."

“SAVCI HER DURUŞMADA TAHLİYEMİ İSTEDİ SONRA O SAVCI GELMEZ OLDU”

Ali Müjdat Eski: Muharrem Köse'nin beyanlarına katılıyorum. Ne adil ne tarafsız ne de bağımsızdınız. Kararınız sizin bile vicdanınıza aykırı olacak. Ortada suç yok, terörist yok. Kararınızın tek bir işlevi olacak; bunlar varmış gibi sanılacak.

Hayrettin Kaldırımcı: Lehinde en fazla delil olan kişi benim. Ben neden tutukluyum. Hukuk katliamıyla verilecek cezayı haketmedim. Düzgün adam olmanın bedeli çok ağır bu memlekette. Üzgünüm, kırgınım, mağdurum, ama vicdanen müsterihim.

Oğuz Akkuş: Annemin ellerinden, çocuklarımın gözlerinden öpüyorum. Çiçek göndermeme izin vermediğiniz eşimi çok seviyorum. Bitecek inşallah bu günler. Ya sabır diyorum.

Mehmet Ali Almış: 2.5 yıldır söylenmesi gereken her şeyi söyledim.

Mehmet Emin Yapar: Kesinlikle bir suç işlemedim. Tanıklar dinlendikten sonra savcı her duruşmada tahliyemi istedi. Sonra o savcı gelmez oldu. Suçsuzum.

Tutuklu sanıklardan sonra son sözleri alınan tutuksuz sanıklar beraatlerini talep etti. İsmail Karataş da, "Ben söyleyeceğim her şeyi söyledim. Son sözü söyleyecek sizsiniz. İşinizin çok zor olduğunu biliyorum. Allah yardımcınız olsun" dedi. 

Beyanlardan sonra karar için duruşmaya yarım saat ara verildi.

KARAR VERİLDİ

Mahkeme kararını açıkladı. Mahkemenin verdiği kararlar şöyle:

-Eski Genelkurmay Adli Müşavirleri Muharrem Köse ve Hayrettin Kaldırımcı, Mehmet Oğuz Akkuş, Ali Müjdat Eski hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası.

-Mehmet Emin Yapar ile Mehmet Ali Almış hakkında önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ardından yapılan indirimle ceza müebbet hapis cezasına çevrildi.

-Diğer sanıklara terör örgütü üyeliğinden ceza verildi. Bunlardan 10 yıl üstü ceza alan tutuksuz Erhan Ermişoğlu, Seyfi Bulduk, İsmail Karataş, Bedreddin Özgür ve Şaban Ümit Gül'ün yeniden tutuklanmasına karar verildi.

-Tutuksuz sanıkalrdan Uğur Aydın, Nazmi Şengül, Yasin Akdeniz'e terör örgütü üyeliğinden 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

-Yine tutuksuz sanıklardan Erhan Alp, Mustafa Eruyar, Necmettin Aksoy'a örgüt üyeliğinde 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına hükmedildi. 

-Harun Birol Mert hakkında 7 yıl 9 ay 22 gün, Kani Yolcu hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

-Mahkeme ayrıca Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs suçundan cezalandırılan sanıkların, Cumhurbaşkanlığının davaya katılan avukatına 6 bin 810 TL ödemesine hükmetti.