FETÖ'nün medya yapılanması davasında 2. gün

FETÖ'nün medya yapılanması davasında 2. gün
Altan kardeşler ve Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6'sı firari 17 sanıklı FETÖ'nün medya yapılanması duruşmasında ikinci gün.

“FETÖ’nün darbe girişimine iştirak eden medya unsurları soruşturması” adıyla haklarında dava açılan Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 sanıktan tutuklu bulunan 6'sı dün ilk kez hakim karşısındaydı. 

İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül katıldı. Tutuklu sanık Ahmet Altan’a cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanıldı. Salonda tutuksuz sanık Tibet Murat Sanlıman ile sanık avukatları ve yakınları da hazır bulundu

Çağlayan Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davada, Altan kardeşler, Ilıcak ve Ekrem Dumanlı için 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’ın darbe girişimini öncesinden bildikleri, darbe girişimine zemin hazırlayan söylem ve propagandalarda bulundukları iddia ediliyor.

Bu üç isim hakkında, darbeye teşebbüs suçunu oluşturan, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

 

İlgili Haberler