Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

FETÖ'yle nasıl mücadele!

FETÖ'cü klinik ve kriminal bir vaka olan Emre Uslu, "Vatanınızı satın diye söylemiyorum ama Mahşerde 'kulum niye ya vatanını sattın?' diye soru yok. Çünkü sorular Kur'an'dan çıkacak ve KURAN'DA 'VATAN SATMAK' diye 1 kavram yok" diye fetva vermiş.

Şu küstah vatansız adama bakınız sanki öbür tarafta soruları o soracak!

Sözümüz iflah kabul etmez derecede yabancı uşağı olmuş, istihbarat servislerinin ajanlarına değildir. Vatan sevgisini dini kullanarak önemsizleştirmeye çalışanlara ya da vatana ihaneti yapılabilir görenlere hiç değildir.

İnsan vatanını niçin sever?

İnsan vatanını sever; çünkü!

Bu soruyu Vatan Şairi olarak ün yapmış Namık Kemal yüz yıl önce şöyle cevaplandırmıştır:

 "Bebekler beşiğini, çocuklar eğlendiği yeri, gençler geçim yerlerini, yaşlılar dinlenme köşelerini, evlat anasını, baba ailesini ne türlü duygularla severse insan da vatanını o türlü duygularla sever.

İnsan vatanı sever; çünkü Allah'ın insanlara bağışladıklarının en üstünü olan hayat, vatanın havasını solumakla başlar.

İnsan vatanı sever; çünkü doğanın en parlak hediyesi olan bakış, gözün ilk açılışında vatan toprağına yönelir.

İnsan vatanı sever; çünkü vücudunun maddesi vatanın bir parçasıdır.

İnsan vatanı sever; çünkü hürriyeti, rahatı, hakkı, menfaati vatan sayesinde elde eder.

İnsan vatanı sever; çünkü kendisini dünyaya getiren atalarının sessiz mezarları ve hayatlarının meyveleri olacak evlatlarının gezip dolaştıkları yer vatandır.

İnsan vatanı sever; çünkü vatan çocukları arasında dil ortaklığı, çıkar birliği ve birbirlerine çok alışma sonucunda, bir gönül yakınlığı ve düşünce kardeşliği doğmuştur. O sayede bir adama, dünyaya nispet vatan, oturduğu şehre nispet kendi evi hükmünde görünür.

İnsan vatanı sever; çünkü vatan bir savaş kazanmış kişinin kılıcı veya bir yazıcının kalemi ile çizilen hayali çizgilerden ibaret değil; millet, hürriyet, menfaat, kardeşlik, tasarruf, hakimiyet, atalara saygı, aileye sevgi, gençliği anma gibi bir çok yüce duygunun toplamından hasıl olmuş kutsal bir düşüncedir".

                Vatan sevmezler Haçlı severler!

Vatan sevmezlerin takip ettiği Fethullah Gülen şöyle diyor: "Haçlının ülkenizi işgal etmesi çok tehlikeli değildir. Çünkü sizinle onlar arasında kırmızı çizgiler vardır. Bir kere onlar sizin kadınınıza kızınıza ilişmezler. Mabedinize ilişmezler. İlişmemiş Haçlılar."

Adam resmen Haçlı istilasını meşrulaştırmaya çalışıyor. Kılıç Arslan'dan yana değil Arslan Yürekli Rişar'dan yana, Hilal'dan yana değil Haç'tan yana tavır koyuyor. Adeta 'vatanınızın Haçlılar tarafından işgaline karşı koymayın' demiş oluyor.

 "Haçlıların ülkenizi işgal etmesi çok tehlikeli değildir" demek 'vatanınızın Haçlılar tarafından istilasına izin verin' demektir. Öbür dünyada da vatanla ilgili sorgu sual olmadığına göre sorun yok demektir.

Soykırımcı FETÖ!

Uslu gibilerin putu olan Fethullah 1965'te Ermeni Patriği'ne yazdığı mektupta aynen şöyle diyor: "1915 yılında Ermenilere yapılan büyük soykırımını lanetle yad etmekten geçemeyeceğim. Katledilen insanları derin bir hassasiyetle/saygı ile anıyorum."

Bu söylem 1915 yılında Ermeni çeteleri tarafından katledilen yüz binlerce Müslüman'ın kemiklerini sızlatmıştır. 

Herhalde sorun Rasputin özellikleri gösteren Fethullah Gülen'in dini değerleri kullanarak olağanüstü manipüle etme yeteneğiyle ilgili değildir.

Sorulması gereken soru şudur: Haçlıdan daha fazla Haçlı, Ermeni'den daha fazla soykırımcı, Papa'dan daha fazla dinlerarası diyalogcu, bir adam bu topraklardan nasıl çıkmıştır?

Bu adamın Türkiye'de bu kadar taraftar bulmasının nedeni nedir?

Hangi boşluktan, eksikten, uygulamadan, işlemden FETÖ beslenmiş, müşteri bulmuş, kitleleşmiştir? Önce bunu belirlemek ve yukarıdaki sorulara cevap bulmak gerekir.

FETÖ'yle mücadeleyi de bunun üzerine kurulmalıdır. Hapse atmak FETÖ'yü çözmek değil beslemektir.

Yazarın Diğer Yazıları