Feyzioğlu Adalet yürüyüşü'ne neden katılmadığını anlattı

Feyzioğlu Adalet yürüyüşü'ne neden katılmadığını anlattı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşü sürüyor. Yürüyüşe katılanlar kadar katılmayanlar da konuşuluyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yürüyüşe katılmama nedenini anlattı. Adalet vurgusu yapmayı da ihmal etmedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adalet yürüyüşüne neden katılmadığını Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e anlattı.

“Ana muhalefet partisinin başlattığı ve organize ettiği yürüyüş, toplumun bu en önemli sorununa işaret etmektedir. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum: umarım bir veya birkaç kişi üzerinden değil, tüm toplum için adalet talebi üzerinden gelişir” diyen Feyzioğlu toplumsal bir soruna işaret etse de yürüyüşün bir siyasi parti faaliyeti olduğunu belirtti.

“Yargının en üstünde yer alan kurumlardan biri olan Türkiye Barolar Birliği'nin, bir siyasi parti faaliyetine katılması doğru olmaz”dedi.

Kendisine gelen sorular ve tepkilere yanıt veren Feyzioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bundan, tüm toplum zarar görür. Çünkü, Türkiye Barolar Birliği'nin dile getirdiği her sorun ve her çözüm önerisi siyasi iktidar tarafından ‘bir siyasi parti adına söyleniyor' şeklinde damgalanır. O yüzden bizim yürüyüşe katılmamızı iyi niyetle talep eden vatandaşlarımızın durup bu hususu düşünmesi gerekir. Emin olunuz, Türkiye Barolar Birliği'nin söylemlerinin değerinin düşmesini isteyenler, bizim yürüyüşe katılmamızdan büyük memnuniyet duyarlar. Çünkü, bir siyasi parti yaptığında önemli ve değerli olan bir faaliyete tarafsız ve bağımsız kalıp siyasi partilerin üstünde ve dışında hareket etmekle yükümlü bir kurum iştirak ederse o değerde düşme olur.”

Bazı baroların yürüyüşe katılmalarıyla ilgili “Yürüyüşe katılanlar gibi katılmayan barolar da var. Türkiye Barolar Birliği her siyasi görüşten 102 bin avukatın temsilcisidir, Türkiye'nin tüm barolarının çatı örgütüdür. Barolar, Türkiye Barolar Birliği'nin şubesi değillerdir. Kendisi karar verir. Biz de bir karar verirken, tüm Türkiye'yi dikkate alacak şekilde değerlendirme yapmak zorundayız” diyen Metin Feyzioğlu, toplumda yargıya duyulan güvensizliğe de işaret etti. Bu ortamın en çok da terör örgütlerinin işine yaradığını ifade etti.

Feyzioğlu şöyle konuştu:

“Sistem siyasi iktidarın müdahalesine fiilen açık. Bu durumda emin olunuz en çok Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya ya da yıpratmaya çalışan terör örgütleri yararlanıyor. Çünkü her yargı kararı üzerine şaibeli etiketi yapıştırıldıkça maalesef devletin meşruiyeti sorgulanıyor. Terör örgütler ise hem toplumsal taban kazanıyor, hem de uluslararası kamuoyunda haksızlığa uğradıkları kanısı hakim olmaya başlıyor. Şu halde yapılması gereken yargı sistemini bir an önce güvenilir hale getirmektir. Güven öyle bir duygudur ki, emir ve talimatla sağlanmaz. Sistemin düzeltilmesi ve iyi uygulamalarla da herkese gösterilmesi gerekir.”

İlgili Haberler