Feyzioğlu: "Bu, bir siyasi parti çalışması değil"

Feyzioğlu: "Bu, bir siyasi parti çalışması değil"
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargı Reformu'na ilişkin, "Bu, bir siyasi parti çalışması değil. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ortak aklı bulduğu bir çalışmadır" diye konuştu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Feyzioğlu Yargı Reformu ile ilgili hazırlıkların tümünde başından sonuna kadar yer aldıklarını belirterek bu reformu çok önemsediklerini söyledi.

Feyzioğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile büyük özveri içinde mücadele ettiğini ifade ederek, "Ortak aklı bulalım diyen ve bulmak için canla başla çalışan Bakanımız ve Adalet Bakanlığı var. Bir taraftan FETÖ ile mücadelede Adalet Bakanı üzerine düşeni yaptı, diğer taraftan da Türkiye'yi bir daha FETÖ gibi bir bela teslim almaya kalkışmasın diye çoğulcu, katılımcı anlayışla yargı reformu ile buluşturmak istedi" dedi.

Yargı reformuna ilişkin konuşan Feyzioğlu, "Bu, bir siyasi parti çalışması değil. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ortak aklı bulduğu bir çalışmadır. İstediğimiz bu değil miydi zaten? İstediğimiz buydu" şeklinde konuştu.

İlk paketin ekim ayında yasalaşacağına işaret eden Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Ekimde çıktığında önemli sorunları çözülmeye başladığını göreceksiniz. Mesela neyi çözecek? Mesela bugün istinaf mahkemelerinde kesinleşen ama 'Keşke Yargıtay da inceleseydi.' denilen hassas konular var. Bu hassas konuların çoğunluğu düşünce özgürlüğüyle ilgili."