Feyzioğlu'ndan yeni parti açıklaması

Feyzioğlu'ndan yeni parti açıklaması
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu, yeni bir siyasi partinin kuruluşunda yer alacağına yönelik iddialara cevap verdi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yeni bir siyasi partinin kuruluşunda yer alacağı iddialarına yazılı açıklama ile yanıt verdi. Siyasi partilerin, demokrasinin vazgeçilmezi olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu, hukuk kurumlarının tarafsızlıklarının ve bağımsızlıklarının korunmasının da demokrasi açısından yaşamsal öneme sahip olduğunu vurguladı.

Feyzioğlu, “Hiçbir siyasi partinin içindeki rekabetle ilgim olmadığı gibi, yeni bir siyasi partinin oluşumuna dair hiçbir çalışmaya da dahil değilim. Yargının en üstündeki kurumlardan birinin yöneticisi sıfatıyla, temsil ettiğim kurumun siyasi partilerin üzerinde ve dışında kalmasına gösterdiğim özen, herkes tarafından bilinmektedir” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak görevinin, her siyasi görüşten vatandaşın ortak talebi olan hukukun üstünlüğünün sağlanması mücadelesine, siyasi particilik yapmaksızın ve herkesi kucaklayarak devam etmek olduğunu belirten Feyzioğlu, “Amacımız, pek çok fay hattı üzerinden kırılgan hale getirilmiş ve kutuplaştırılmış toplumumuzu, hukukun ve demokrasinin ortak değerleri etrafında birleştirmektir” dedi.