FIFA, Vida için kararını verdi

FIFA, Vida için kararını verdi
Hırvatistan’ın Dünya Kupası’nda Rusya’yı eledikten sonra Vida’nın paylaştığı video sonrası karar çıktı. FIFA, Beşiktaşlı savunmacıya uyarı cezası verdi.

Hırvatistan Milli Takımı’nın Dünya Kupası’nda ev sahibi Rusya’yı eleyerek yarı finale yükselmesinin ardından Beşiktaş’ta da forma giyen savunma oyuncusu Domagoj Vida ve teknik ekipte yer alan Ognjen Vukojevic’in çektiği Ukrayna temalı video sosyal medyayı sallamıştı. FIFA, Rusya galibiyetini Ukrayna’ya armağan eden Vida ve Vukojevic hakkında soruşturma başlatmış, yapılan inceleme sonucu uyarı cezası verilmesi kararlaştırılmıştı. Hırvatistan Futbol Federasyonu, Rusya cephesinin büyük tepkisini çeken hareketin faturasını Vukojevic’e kesti. Vukojevic’in Hırvatistan Milli Takımı’ndaki görevine son verildi.

Hırvatistan Futbol Federasyonu, Vida ve Vukojevic’in çektikleri videonun siyasi içerik taşımadığını, ancak yine de futbolla ilgisi olmadığı için böyle bir uygulamaya gitme kararı aldıklarını açıkladı. Vukojevic’in görevine son verip, Dünya Kupası akreditasyonunun iptal ederek, Hırvatistan’ın tüm futbol kamuoyundan özür dilediği de yapılan açıklamada yer aldı. Açıklamanın siyasi anlam içermemesine rağmen yanlış anlaşılmaya müsait olduğunun da altı çizildi.

Rusya’da olay yaratan video sonrası FIFA’dan uyarı cezası alan Vida, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Futbolda politikaya yer yoktur. Bu Dinamo Kiev’de forma giyen arkadaşlarım için yapılmış bir şakaydı. Hem Rusları hem de Ukraynalıları çok seviyorum” dedi.