Fikret Bila açıkladı: İmamoğlu'ndan her an genel başkanlığa adaylık duyurusu gelebilir

Fikret Bila açıkladı: İmamoğlu'ndan her an genel başkanlığa adaylık duyurusu gelebilir
CHP’de değişim rüzgarının en önemli ismi Ekrem İmamoğlu’nun "Toplum CHP'de liderin ve yönetimin değişmesini istiyor" ifadelerini değerlendiren halktv.com.tr yazarı Fikret Bila, "Ekrem İmamoğlu'ndan her an genel başkanlığa adaylık duyurusu gelebilir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iktidaricindegisim.org sitesine gelen öneriler doğrultusunda vatandaşın değişime dair ne istediğini paylaştı. Toplumun CHP'de lider ve yönetiminin değişmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunu vurgulayan İmamoğlu paylaşımında "Değişim ve yeniliği kucaklayan, yeni bir parti yapısı görmek istiyor" ifadelerine yer verdi.

halktv.com.tr yazarı Fikret Bila, İmamoğlu'nun değişim mesajını Halk TV'de Haber Masası programına değerlendirdi. Fikret Bila, bu paylaşımın ardından İmamoğlu'nun adaylık duyurusu yapabileceğini ifade etti.

Bila, "Değişim sitesinde İmamoğlu'nun yaptığı değerlendirmeye göre halkın artık CHP'nin lideri ve yönetimini değiştirmesi gerektiğine dair sonuca varılmış. İmamoğlu'nun bunu ilan etmesi CHP Genel Başkanlığına adaylığını ilan etmesi anlamına gelir" dedi.

fikret-bila.png

“BİR TEK 'BEN ADAYIM' DEMEDİĞİ KALDI”

"Bu açıklamadan sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın İmamoğlu'nu CHP Kurultayı'nda yarışacak aday olarak görebiliriz" yorumunda bulunan Bila, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İmamoğlu'nun bu açıklamada sonra bir tek 'Ben adayım' demediği kaldı. Toplumun CHP'de liderin ve yönetimin değişmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunu paylaşan İmamoğlu'nun bunu ilan etmesi CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan etmesi anlamına gelir. Kılıçdaroğlu'nun partinin başından gitme görüşünün İmamoğlu tarafından dillendirilmesi anlamına geliyor. Bu zamana kadar adayım demedi ama bu açıklamadan sonra adaylık duyurusu yapması beklenebilir.

Delege seçim süreci devam ediyor. İmamoğlu bunu bekliyor olabilir. Ortaya çıkacak delege tablosu Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu için son derece önemli. Delege seçimi, il ve ilçe kongrelerinde gördüğüm kadarıyla genel merkeze yakın isimler. Kurultay delegesi bakımından Genel Başkanlığı kazanması garanti görülmüyor İmamoğlu'nun. Parti dışında yaratacağı rüzgar İmamoğlu'nu güçlendirebilir, cesaretlendirebilir."

İlgili Haberler