Fikret Orman canlı yayında transfer açıkladı

Fikret Orman canlı yayında transfer açıkladı
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yabancı sınırı ve birçok konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

UEFA yetkililerinin Vodafone Park'a hayran kaldıklarını belirten Fikret Orman "Geçen yıl Napoli maçında UEFA yetkilileri stadı gezdiler ve her anlamda beğendiler. Yüz üzerinden yüz aldık. Burada bir final oynatmalıyız dediler. Biz de federasyon nezdinde talepte bulunduk. Bugün de güzel haber Servet Yardımcı'dan geldi. Ülkemize hayırlı olsun. Bu stadın izninden bitirilmesine kadar her şeyin da emeğim var. Bu tarz organizasyonların oynanması gurur verici" dedi.

"UEFA Kupası hayalim"

Beşiktaş Başkanı olarak hayalinin UEFA Kupası'nı kazanmak olduğunu söyleyen Fikret Orman, ''Umarız stadımızda finali biz oynarız. Dünya markası olmak istiyoruz. Çine gidişimiz, devre arasında İran'a ve Azerbaycan'a gideceğiz. Önümüzdeki sezon Malezya'ya gideceğiz. Kaale alınan, saygı duyulan bir kulüp olmak hedefimizdi bunu başardık. Şampiyonlar Ligi zor, o olmasa da bir UEFA kupası kazanmak hayalim. Azerbaycan'da çok taraftarımız var. İran'da da öyle. Stadı da şeref turu organizasyonla herkese açtık. Turistler, aileler sürekli geliyorlar. Turistler için özel tribün yapmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

"Avrupa'da ceza sınırındayız"

Avrupa maçlarında Beşiktaş taraftarlarının deplasmana götürülmeyeceğini hatırlatan Orman, ''Ceza sınırındayız. O riski almak istemiyoruz. Porto da almadık diğer deplasmanlarda da almayacağız. Taraftarlarımıza çağrım, lütfen maçları evlerinizde seyredin. ya da Vodafone Park'a gelin. 2 sene bu şekilde gideceğiz. Bizim organize ettiğimiz taraftarda bir sorun yaşamıyoruz ancak rakip tribünden bilet alanlarda problemler yaşıyoruz. orada Türk bayrağıyla gelen herkes, Fenerbahçe forması bile giymiş olsa bizim taraftarımız sayılıyor. Büyük konuşmak da istemiyorum. Yarı final - finale çıkarsak o zaman düşünebiliriz.'' dedi.

Yabancı sınırı hakkında

Yabancı sınırlaması konusunu da değerlendiren Fikret Orman, "Oyuncularımızla uzun süreli kontratlar yaptık. Yabancı sınırlamasının bir anda kalkması mümkün değil. Devre arasında alacağımız oyuncularla bile kontrat yaptık. Bir anda olacak bir şey değil bu. Milli takımın başarılı olmasını isteriz ama kulüp takımlarımız da ülkemizi Avrupa'da temsil ediyor. Milli maçlar 2 yılda 4 yılda bir yapılıyor. Ancak kulüpler her yıl Avrupa arenasında. Milli takımın başarısızlığını yabancı sınırına bağlamamak lazım.

Çocuklarımıza spor yapma alışkanlığını okulda kazandırmalıyız. 5 milyonluk Avrupa ülkesinden binlerce sporcu çıkarken 80 milyonluk ülkeden sporcu çıkaramıyoruz. Altyapı konusunda tesis açıklarımız var. Fulya'da bu olmuyor. Ümraniye'ye taşımamız gerekiyor ama orada da fazla saha yok. 3 büyüklerin takımlarına altyapıdan oyuncu çıkarma sansı çok zor. Yıldız oyuncular önlerinde olduğu sürece forma kapmaları çok zor. Bir kulüp alıp oyuncuları orada değerlendirmeliyiz. Türkiye'de ya da Avrupa'da bir kulüp alacaktık. Ancak birtakım yönetimsel problemlerden ötürü bu sene bunu rafa kaldırdık. Türkiye'de futbol yöneticisi çok fazla çıkmıyor. Bu konuda sıkıntılarımız var. Bu tarz işleri bizim gibi amatör yöneticiler değil profesyonel yöneticiler yapmalı'' dedi.

"Yabancı sınırı mümkün değil"

Yabancı sınırına karşı olduğunu belirten Orman, ''Yabancı sınırının gelmesi su an fiili olarak mümkün değil. Tüm kulüpler büyük kontratlar yaptı. Bizim de 14 kontratlı oyuncumuz var. Ben Almanya ne yapıyorsa, Fransa ne yapıyorsa, İspanya, İtalya nasıl yapıyorsa onları örnek almamız gerekiyor diye düşünüyorum. Ligin beşinci haftasındayız ancak önümüzdeki senenin kadrosu için çalışmaya basladık. transferlerimizi hep bu şekilde yapıyoruz zaten. Her şey planlı programlı'' sözlerini kullandı.

Transferler ve Cenk Tosun hakkında

Vincent Aboubakar ve Anderson Talisca transferleri hakkında da konuşan Fikret Orman, "Aboubakar sevdiğimiz ve değişik tarzda bir oyuncuydu. Uğraştık ancak olmadı. B, C planlarımız da vardı. Biz de onlara yöneldik. Takım tek oyuncuya bağlı değil. Öyle olsa sakatlandığı an takım biter. Talisca'nın son kiralık senesi. Benfica ile de 1 yıl sözleşmesi kalacak. Bonservisini almak istiyoruz. Birkaç temasımız da oldu. UEFA'nın kuralından sonra takım yaşımız yükseldi. Anlaşma sona erdiğinde genç ve ucuz maliyetli, yetenekli isimlere yönelerek ileriye yatırım yapmak istiyoruz" dedi.

Transfer sezonunun son gününde Crystal Palace'dan teklif alan Cenk Tosun'un transfer durumunu değerlendiren Orman, Talep gelirse değerlendiririz ancak bizim şu an satmak için uğraştığımız bir oyuncumuz yok. Yabancı kuralı belli olduktan sonra oturur konuşuruz. Cenk'e bir teklif vardı ancak ben pek verme taraftarı değildim. Galatasaray da iyi gidiyor, Başakşehir de ancak hep bizim oyuncularla ilgili böyle haberler çıkıyor. Bu durumdan rahatsızım. Beşiktaş güzel bir aile. Bu ailenin bir parçası olmak güzeldir. Oyuncularımıza sadece para değil sevgi, arkadaşlık da veriyoruz. Oyuncularmız ayrılsalar dahi kopamıyorlar buradan. Biz ilk geldiğimizde tam tersiydi herkes gitmek istiyordu buradan'' ifadelerini belirtti.

Vida'yı açıkladı

Bunun üzerine sunucunun ‘Vida’yı mı kastediyorsunuz?’ sorusuna yanıt veren Fikret Orman, “Domagoj Vida’nın devre arasında gelme ihtimali var. Çok beğendiğimiz, kaliteli bir futbolcu” ifadelerini kullanarak transferin sinyalini verdi.

İlgili Haberler