Fikret Orman: Fenerbahçe rakibimiz değil

Fikret Orman: Fenerbahçe rakibimiz değil
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe'yi yendikleri için ligde sarı lacivertlilerin kendilerinin rakipleri olmadığını söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, canlı yayında basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor. Orman, Quaresma'ya verilen ceza ile ilgili sözlerine başladı. 

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları: 

Quaresma'nın yaptığı hareketi tasvip etmiyorum. Hangi cezamız indirildi ki Quaresma'nın cezası indirilsin? Bize özel muamele var hamdolsun. Quaresma çok tecrübeli bir oyuncu, böyle bir hata yapmaması gerekiyordu. Sezon başında Beşiktaş kibirli diye bir algı yaratıldı. Biz adalet ve düzgün kararların verilmesini bekliyoruz. Kendimiz için bir şey istemiyoruz.

Beşiktaş'ın şampiyon olacağına kalben inanıyorum. Bu takımın şampiyon olacağına inanıyorum. Bayern Münih taraftarını burada Beşiktaş'a yakışır şekilde ağırlayacağız.

Biz iyilikten beslenen bir camiayız. Rakiplerimizin seçim süreçleri var. Bizim öyle bir sürecimiz yok. O süreçlerden ötürü kendi içlerinde biraz gerginlik yaşıyorlar. Onu da sahaya yansıtıyorlar.

"FENERBAHÇE RAKİBİMİZ DEĞİL"

Fenerbahçe'yle ligdeki işimiz bitti. Artık onlar bizim rakibimiz değil. Bizim rakibimiz Başakşehir ve Galatasaray. Fenerbahçe'yle ligde daha maçımız yok, o yüzden polemik yapmanın da anlamı. 

Bazı gazeteciler algı yaratmaya çalışıyor. Türkiye'nin en büyük kulübünün üzerinde gerginlik yaşatmak istiyorlar. Siz saha dışında algı yaratmaya çalışırsınız ama biz saha içerisinde çıkıp topumuzu oynayacağız. 

Kimseden medet ummadık. Haksızlıklar, kamuoyunda söylenen şeyler, biz ekstradan bir şey söylemiyoruz. Stadyumsuz şampiyon olduğumuzda da benzer kadrolar vardı ama şampiyon olduk. Geçen sene de benzer olaylarla karşı karşıya kaldık ama yine şampiyon olduk.

Kurulların Beşiktaş'la alakalı ön yargılı olduğunu görüyorum. Bir dönem kollandığımızı söylemeye başlamışlardı. Beşiktaş'ın başkanından yöneticilerine, oyuncularından teknik direktörüne kadar kimsenin kollanma gibi bir beklentisi olmamıştır. Böyle bir beklentisi olan da namerttir!

"HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN"

Fenerbahçe ile Akhisar maç yapıyor. Beşiktaş'ın orada ne işi var, neden konuşuluyor. Herkes işine baksın. Aykut Hoca'nın babası bizim sevdiğimiz bir abimiz, Divan Kurulu üyemizdir. Camiamızca sevilen bir isimdir.. Sahada işine bakacak, kazanmaya bakacak. Allah işini rast getirsin. 

Çok kuvvetli kadromuz var. Beşiktaş'tan gidince de başarılı olmak zor görülüyor. Beşiktaş'a hep defans yapıldığı için Vagner Love başarılı değil gibi görünüyor ama kalan 10 haftada kalitesini gösterecektir.

2000'de Galatasaray, UEFA şampiyonu oldu ve aşağı çekmeye çalıştılar. Şu anda da Beşiktaş son 4 senede başarılarla iyi işler yapıyor ve beraber yapmalıyız. Sahada rakibiz, dışarıda değil. Fenerbahçe de, Galatasaray da başarılı işler yaptı. Hep birlikte iyi seviyelere çıkmamız gerekiyor. 'Beşiktaş iyi, diğerleri kötü' demiyorum. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor hatta Başakşehir'siz bir lig düşünülemez. Beşiktaş da şimdi bir şeyler yapıyor. Kimseyi küçümsemiyorum ama zihniyet olarak herkes kendini yukarı çekmeli. Kimseyi aşağı çekmeye çalışmamalı.

İlgili Haberler