Fikret Orman'dan darbe girişimi açıklaması!

Fikret Orman'dan darbe girişimi açıklaması!
Avusturya'da basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 15 Temmuz gecesi darbecilerin stada inmesiyle personele 'kaçın' talimatı verdiğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman takımın kamp yaptığı Avusturya’da bir basın toplantısı düzenledi. Jose Sosa, yeni transfer Adriano ve mali yapı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Orman takımdan ayrılan Mairo Gomez hakkında da konuştu.

"SOSA RUHSAL OLARAK İYİ BİR DÖNEM GEÇİRMİYOR"

Beşiktaş’ın kampından ayrılarak İstanbul’a geri dönen ve takımdan ayrılmak isteyen Jose Sosa için Fikret Orman Sosa ailemiz içerisinde çok sevdiğimiz bir oyuncu. Kendisi ruhsal olarak iyi bir dönem geçirmiyor. Bu da hareketlerine yansıyor. Sosa’nın burada yapmış olduğu davranışlar hiç profesyonelce değil. Takıma da zarar verici hareketler yapıyor. Sosa kendisi ile alakalı duruma, geleceğine kendisi karar verecek. Ama bizim isteğimiz takımdaki yerini alması. Çok gitmek istiyorsa da istediğimiz parayı getirir ve gider ifadelerini kullandı.

"HEMEN ORADAN KAÇIN DEDİM"

Türkiye’nin yaşadığı olağanüstü durum ve darbe girişimi hakkında da konuşan başkan Orman Esasen sadece Türkiye değil, Dünya’nın her yerinde terör var. Bana stadyuma asker indiğinde telefon geldi 'ne yapalım?' diye. Ben de hemen oradan kaçın dedim. Çünkü oraya inen askerlerde ağır silahlı , bizdeki arkadaşlarda ise güvenlik görevlisi sadece ve 2 kişiler. Stadyuma verilen bazı hasarlar var bu yüzden şikayetçi olduk, tazminat istedik. Çok ahlaksız bir dünyada yaşıyoruz. Transfer yapmak istediğimiz oyunculara telefon edip Türkiye kötü şeyler yaşıyor diye edenler var. Mario Gomez’de bu şartları sürerek takımdan ayrıldı. Umarım bu durumdan Türkiye en yakın zamanda kurtulacak dedi.

BİZLER 8-10 MİLYON EURO VERİP TRANSFER YAPAMAYIZ

Beşiktaş’ın gelecek transferleri ve Barcelona’dan alınan yeni transfer Adriano ile ilgili de açıklamalarda bulunan Fikret Orman şunları söyledi

Hepiniz biliyorsunuz Beşiktaş oyuncu satmadan oyuncu alamaz. UEFA ile yaptığımız bir anlaşma var. Bizler 8-10 milyon euro verip transfer yapamayız. Bunu herkes anlamalı. Adriano transferi zor bir süreç oldu ama oyuncu taraftarın çoşkunu gördü ve mutlu oldu. Bizde Adriano transferini gerçekleştirdiğimiz için çok mutlu olduk. O da 1-2 güne buraya kampa gelecek.

ETO’O GİBİ BİR OYUNCUYU TAKIMDA GÖRMEK İSTERİM

Geçen sene takıma yapmış olduğu katkı ile şampiyonlukta ki en önemli isimlerder olan Mario Gomez’in ayrılışı ve yerine yapılacak olan forvet takviyesi ile ilgili olarakda Fikret Orman Mario Gomez’in kararına saygı duyuyorum. Kendisi Beşiktaş’ı çok iyi temsil etti. Kulüpteki ilişkileri takdire şayandı. Ben kendisinin ülkemizin durumu hakkında söylediklerine katılmıyorum ama saygı da duruyorum. Belki bir gün gene takıma başka bir görevde geri döner. Forvet transferine gelirsek; Eren Derdiyok’a bir teklifte bulunmadık. Sadece yazılı olarak bir takımına durumunu sorduk. Kendisi de benim bildiğim Beşiktaşlı. Ama şuan için seçeneklerden biri. Eto’o konusuna gelince onun gibi bir oyuncuyu Beşiktaş’ta görmek isterim. Ama bizim belli maddi kriterlerimiz var ona uygun davranıyoruz diye konuştu.

BAZI KULÜPLERİN SANIRIM KUYRUK AÇISI VAR 1 VERDİĞİMİZE 5 VERİYORLAR

Önümüzdeki sezon Beşiktaş için en önemli sezon.Üçüncü yıldızı takmak istiyoruz diyen başkan Orman transfer konusunda bazı takımların kendilerinin önüne taş koyduğunu ve Beşiktaş’ı engellemeye çalıştığını söyledi. Orman Bazen gündemde olmayan oyuncularla ilgilenip başka oyuncular alıyoruz. Bununda nedeni biz kime transfer teklifi yapsak bazı kulüplerin sanırım kuyruk açısı var 1 verdiğimize 5 veriyorlar. Menejerlerde bazıları kendilerini çok akıllı sanıyor. Ama biz geldiğimiz seneden beri yaptığımız transfer politikasından vazgeçmeyeceğiz. Önümüzdeki sezon sonu üçüncü yıldızı takmak istiyoruz.

ARDA İÇİN HER HANGİ BİR GİRİŞİMİMİZ OLMADI

Yaptığı açıklama ile Beşiktaş Yönetim Kurulu’nda ki görevinden istifa eden Erdal Torunoğulları hakıknda da yorumda bulunan Fikret Orman Erdal Torunoğulları çok yakın bir arkadaşımız. Onunla bir aile gibiyiz. Çok duygusal biri ve fevri davranış yaparak hata etti. Biraz dinlensin sonra gelir işine devam eder

Son olarak basında çıkan Arda Turan transfer iddiaları için Fikret Orman Arda Turan transferi gibi bir durum yok şuan. Kendisi Türk Milli Takımın önemli isimlerinden. Jose Sosa’nın durumu belli olmadan böyle bir transfer niyetimiz olmaz. Sonuçta aynı mevkii de oynayan isimler bunlar. Ama Arda için her hangi bir girişimimiz olmadı şeklinde konuştu.