Fikri Işık, "Menbiç'e gerek kalmayabilir"

Fikri Işık, "Menbiç'e gerek kalmayabilir"
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "ABD sözünde durursa Menbiç harekâtına gerek kalmayabilir." dedi.

NTV'de katıldığı bir canlı yayın programında gündemi değerlendiren Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ABD'nin verdiği sözlerin arkasında durması durumunda olası Menbiç operasyonuna gerek kalmayacağını söyledi.

Işık'ın açıklamaları şöyle:

"Tel Rıfat önemki bir yer. Afrin harekatı ile oluşturulan güvenli bölge ile Fırat Kalkanı bölgesi arasındaki kuşak bölge; kilit bir nokta. İnanıyorum ki kısa sürede temizlenecek ve özgürleştirilecek.

Menbiç konusunda, daha önce bize PYD'nin buradan çıkarılacağı sözü verildi. Savunma bakanlığım döneminde hem Obama'nın hem de şimdiki savunma bakanları bu sözü defalarca kez verdiler. ABD askerlerinin verdiği görüntüleri ben hayra yoruyorum. PYD'nin buradan çıkarılacağına yoruyorum. ABD'liler sözlerini tutmak zorunda. Bizzat bana verilen sözler devletin kayıtlarında var. Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, dışişleri bakanına ve ilgili arkadaşlara söz verildi. Sözün gereğinin yerine getirilmesi lazım ve bu ilişkilerin yumuşamasına neden olur. Yerine getirilmezse Türkiye gereğini yapmak durumunda kalır. ABD sözünde duracak diye bekliyorum, inşallah buna gerek kalmaz.

ABD'deki yönetim değişikliğinden dolayı zaman gerekebilir ve bu değişiklik Çin'in durudurulması, küresel alandaki ticaret savaşları için bir işaret fişeği. İran'ın izolasyonu için de daha şahin bir tavrın ortaya konacağını gösteriyor. Ama Türkiye'nin milli çıkarları belli ve Menbiç başta olmak üzere verilen sözlerin tutulmasını bekliyor..."

İlgili Haberler