Financial Times’tan Erdoğan hakkında flaş analiz: Sabrı her an tükenebilir

Financial Times’tan Erdoğan hakkında flaş analiz: Sabrı her an tükenebilir
Financial Times, Türkiye ekonomisine ilişkin bir analiz yazısı paylaştı. Analizde, FT'nin görüşlerine başvurduğu eski üst düzey siyasetçi, Erdoğan'ın sabrının her an tükenebileceğine dikkat çekti.

İngiliz basınından Financial Times, Türkiye ekonomisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiye bakış açısı üzerine bir analiz yayımladı.

Analizde, Erdoğan'ın ekonomi politikalarında 'sıkı kontrole sahip olmasının' yabancı sermayenin Türkiye piyasalarından kaçmasına neden olduğu belirtildi.

erdogan.jpegSORUMLU 'DIŞ GÜÇLER' GÖSTERİLDİ

İktidarın ise gün geçtikçe yoksullaşan halka karşı ekonominin kötü gidişatına sebep olarak 'uluslararası güçleri' göstermeye çalıştığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Merkez Bankası'na 2019'dan bu yana beşinci kez başkan atadığı hatırlatılırken eski Goldman Sachs bankacısı Gaye Erkan'ın ilk kadın başkan olarak göreve getirilmesinin ortodoks ekonomik politikaya geçiş açısından önemli bir adım olduğu söylendi.

ARKA KAPI MÜDAHALELERİ YAPILDI

Merkez Bankası'nın döviz kurları karşında Türk Lirası'nın değer kaybını önlemek için 2021'den bu yana on milyarlarca dolar 'arka kapı müdahalelerinde' bulunduğu kaydedildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin geçen dört ay boyunca 'faiz sebep enflasyon neticedir' anlayışını terk ederek geleneksel ekonomi politikalarına dönmeye çalıştığı da belirtildi.

“SABRI HER AN TÜKENEBİLİR”

Financial Times'ın görüşlerine başvurduğu eski üst düzey siyasetçi, Erdoğan'ın ortodoks ekonomi politikasını her an terk edebileceğine dair 'güçlü şüpheleri' olduğunu dile getirirken sabrının her an tükenebileceği konusunda uyardı.

Ayrıca yatırımcıların ortodoks politikalara geçilmesinden ötürü rahatsız olduğu paylaşılan analizde iktidarın ekonomi politikalarında 'U' dönüşü yapmasının piyasalarda hayal kırıklığına yol açtığı belirtildi.

İlgili Haberler