Fırat Çakıroğlu davasında son durum

Fırat Çakıroğlu davasında son durum
Ege Üniversitesi’nde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nun duruşmasında önemli gelişmeler yaşandı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, PKK terör örgütü tarafından şehit edilmesine ilişkin dava görülmeye devam ediyor.

Bugün İzmir’de görülen son duruşmada savcının mütalaası dikkat çekti. Davanın savcısı olayda sadece Fırat Çakıroğlu’nu şehit eden Nurullah S.’nin olmadığını, diğer suçlular için de soruşturma açılması ve suç duyurusunda bulunulması gerektiğini belirtti.



KATİLE MÜEBBET İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı tutuklu sanık Nurullah S.'nin 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç
Duruşma savcısı mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah S. hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını diğer 29 sanık hakkında ise 'Birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etti.

Savcı ayrıca, PKK'nın sorumlusu olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklu bulunan bu davada tutuksuz olan sanık Cihat B. hakkında cinayete iştirak ve örgüt üyeliği suçundan, ayrıca sanıklar Nurullah S., Sezgin Y., Mevlüt D., Botan T., Cenk Barış K., Ceren D., Ersen Y., Hakan A., Selahattin S., Tarık P., Yunus T., Beyza C., Mahsum Ç ve Abdullah Y., ve üniversitedeki bazı kişi ve kişiler hakkında, Ege Üniversitesi kampüs alanındaki PKK/KCK yapılanmasındaki rolleri ve eylemleri nedeniyle örgüt üyeliği ve örgüt propagandası suçlarından soruşturma yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına ve üniversite yönetimine ihbar ve suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.


 

ŞEHİDİN BABASI: “İÇİM BİRAZ RAHATLADI”

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile tarafların avukatı, tutuklu sanık Nurullah S. katıldı.

Duruşmaya destek vermeye gelen grup, duruşma sonrası adliye girişinde toplanıp 'Hepimiz Fırat'ız, bu dava bitene kadar buradayız' sloganı attı. Duruşma sonrası avukatlarla birlikte adliye önünde açıklama yapan Fırat Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, "Bütün suçun bir kişiye atılmasından yana değildik. Ve bu mücadelemiz sonunda hep beraber amacımıza ulaşıyoruz. En büyük cezaları alacaklar. Benim şu anda içim biraz rahatladı. Suçlular en büyük cezaları çekecekler ve Fırat da görevini tamamlamış bir halde huzur içinde yatacaktır inşallah” dedi.

Fırat’ı desteklemeye gelen gençlere de seslenen Mahir Çakıroğlu, “Fırat'ın notlarını örnek alıp derslerinize iyi çalışın” ifadelerini kullandı.

TEMMUZ AYINA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmaları için süre verilmesine, sanık Nurullah S'nin tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı karar için temmuz ayına erteledi.

 

İlgili Haberler