Fırat Çakıroğlu'nun ismi Ankara'da da yaşayacak

Fırat Çakıroğlu'nun ismi Ankara'da da yaşayacak
Ege Üniversitesi'nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Fırat Çakıroğlu'nun ismi, Ankara'da Etimesgut ilçesi İstasyon Mahallesi sınırları içinde bulunan 2310. Cadde'ye verildi.

Süha ÇARDAKLI / YENİÇAĞ

PKK'lı teröristlerce 20 Şubat 2015 tarihinde bıçaklanarak şehit edilen Ege Üniversitesi Tarih bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ismi sokaklara, caddelere, meydanlara verilmeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Çakıroğlu'nun isminin Etimesgut ilçesi İstasyon Mahallesi sınırları içinde bulunan 2310. Cadde'ye verildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tuna, "2015 yılında İzmir Ege Üniversitesi’nde, bölücü terör örgütü yandaşları tarafından öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin adı Etimesgut ilçesi İstasyon Mahallesi 2310. Caddesi'ne verilmiştir. Kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. #FıratYılmazÇakıroğlu" ifadelerini kullandı.

1,-003.jpg

2-995.jpg

3-651.jpg

İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLMİŞTİ

Şehit Fırat Çakıroğlu'nun ismi daha önce de çeşitli yerlere verilmişti.

Manisa'da bir kavşağa, Nazilli'de ve İzmir Aliağa'da bir parka, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde ve Kahramanmaraş'ta bir sokağa, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir caddeye, Samsun'da bir kütüphaneye Çakıroğlu'nun ismi verilmişti.

İlgili Haberler