Fırtına fena patladı nihayet siftah yaptı

Fırtına fena patladı nihayet siftah yaptı
Trabzonspor, sahasında Mersin İdmanyurdu’nu mağlup ederek bu sezon Süper Lig’de ilk defa galibiyetle tanıştı. Bordo-mavililerin gollerini 54’te Belkalem, 79’de Medjani ve 86’da Cardozo kaydetti.

Konuk ekibin sayısı 70’te Oktay Delibalta’dan geldi. 58’de Vederson kırmızı kart gördü

Trabzon’da maçtan önce manzara resim;  seyret düşün derin derin... Süper Lig’de son 40 yıldaki en kötü başlangıç... Fırtına; Karadeniz’de dalgalara atlayan, ama sürekli boş dönen bir dalgıç! Galibiyet yok hüsran çok... Bordo-mavililerin düne dek 5 maçta attığı gol sayısı 2... Son 12 yılın en kısır dönemi... Trabzonlu’nun dillerden düşmeyen şarkısı: Yine bana hasret yine bana hüsran var... Yine bana esmer günler düştü... 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi... 5. haftalar itibariyle tarihin en iyi Mersin’i... Yani düne dek Mersin gider zirveye... Trabzon gider tersine... Tribünlerde iğne artsan yere düşmez (!) Avni Aker’de maça gelene bilet bedava... Tablo karanlık, tünelin ucunda görünmüyor ışık... Şike, Passolig, olay, kavga, küfür... Kulüpler dolu tribünleri zor görür... Yönetici, futbolcu, taraftar el ele! Trabzon da dahil Türk futbolu hep birlikte uçurumun dibine! 33’te Waris’in kafa vuruşunda kaleci Nihat topu son anda kornere çeldi. 34’te Medjani’nin vuruşunda top auta gitti. 

Kilidi stoperler açtı
37’de Cardozo-Efe mücadelesinde Paraguaylı oyuncu yerde kaldı, Trabzonsporlular penaltı bekledi, hakem “devam” kararı verdi. 38’de Cardozo’nun vuruşunda top yandan auta gitti, devre 0-0 bitti. İkinci 45 dakikada gol ’geliyorum’dedi ve geldi... Çünkü futbol bir tarladır, ne ekersen onu biçersin... 53’te Mehmet Ekici nefis vurdu, kaleci Nihat topu köşeden çıkardı. Aynı Ekici 54’te soldan korner atışı kullandı, Belkalem yükseldi, kafayı çaktı ve takımını öne geçirdi: 1-0. Serdar’ın 58’de ayağına basan Vederson kırmızı kart gördü. 61’de Cardozo vurdu top direkten döndü. 70’de Bosingwa-Efe mücadelesinde hakem penaltı noktasını gösterdi. Futacs’ın vuruşunda kaleci Fatih topu çıkardı, dönen topa Oktay Delibalta vurdu, Fatih bir kez daha kurtardı, Oktay Delibalta bir kez daha önüne düşen meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-1. 79’da kornerden gelen topu Medjani kafayla filelere gönderdi: 2-1. Yatabare 86’da ortaladı, Cardozo kafayla galibiyeti müjdeledi: 3-1 Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu’nu ikinci yarıda bulduğu gollerle devirerek Süper Lig’de sezonun ilk galibiyetini elde etti: 3-1.