Fırtına sert esecek

Fırtına sert esecek
UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk haftasında Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımına konuk olacak olan Trabzon’da hedef gruplara galibiyetle başlamak. Ukrayna’daki olaylar nedeniyle mücadeleLviv kentinde saat 22.05’te başlayacak. Sakatlığı geçen Cardozo’nun oynaması bekleniyor

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk haftasında bugün deplasmanda Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor’da bütün planlar galibiyete çıkıyor.. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde tarihinde ilk kez gruplara kalan ve bu sezonda play-off turunda Rus temsilcisi Rostov’u sahasında 2-0 yenip deplasmanda da 0-0’lık beraberlikle eleyerek aynı başarıyı gösteren bordo-mavililer, gruba iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Ukrayna’nın doğusunda yaşanan olaylar nedeniyle batıdaki Lviv kentinde oynanacak karşılaşma saat 22.05’te başlayacak. Arena Lviv’de oynanacak karşılaşmayı Norveçli hakem Tom Harald Hagen yönetecek. Mücadele DSmart’tan naklen yayınlanacak. Bordo mavililer bugün Avrupa kupalarındaki 114’üncü maçına çıkacak. Bordo-mavililer, bugüne kadar yaptığı toplam 113 maçta 43 galibiyet, 30 beraberlik aldı, 40 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. 

Papadopoulas kadroda
Trabzonspor, özellikle son dönemlerde Avrupa’da elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor. Bordo-mavililer, Avrupa arenasında oynadığı son 16 lig maçında sadece 2 kez yenildi. Rakipleri karşısında 10 kez sahadan galibiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, 4 maçı da beraberlikle tamamladı. Trabzonspor, bu sezon lig ve Avrupa kupasında olmak üzere toplam 4 resmi maçta gol yemedi. Kalesinde 360 dakikadır gol görmeyen kaptan Onur Recep Kıvrak, oynanacak maçta takımın önemli isimlerinden biri olacak. Trabzonspor’un Rostov ile oynadığı rövanş maçının ardından sakatlık geçiren, ligde ilk 2 haftada forma giyemeyen Paraguaylı golcü oyuncu Oscar Cardozo da oynayacak seviyeye geldi. Yunan oyuncu Papadopoulos’un da bordo-mavili takım formasıyla ilk maçına çıkması bekleniyor.