FIRTINA TAM GAZ

FIRTINA TAM GAZ
Büyük umutlarla başladığı sezonun başında sergilediği futbolla beklenenden uzak kalan bordo-mavililerde moraller düzeldi. Son iki maçı kazanarak kötü günleri rafa kaldıran Karadeniz ekibi, Ligde tırmanışa geçerken UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam ediyor

Trabzonspor’da yüzler gülmeye başladı. Hami Mandıral’ının gönderilmesinin ardından takımın başına getirilen Vahid Halilhodzic ile 22 oyuncu transfer edilip, takımın neredeyse tamamı değişmesine rağmen tarihinin en kötü günlerini yaşayan Fırtına’da son iki galibiyet hem futbolcuları hem de camianın yüreğine su serpti. Süper Lig’in 6 haftasında Mersin İdmanyurdu’nu 3-1, ardından da Avrupa Ligi’nde önceki akşam Lokeren’i 2-0’la geçen  bordo-mavililerde hayat normale döndü. Mersin karşısında ligde ilk galibiyetini alan Karadeniz ekibi, Belçika takımı Lokeren’i net bir skorla yenerek taraftarlarına Legia Varşova yenilgisini unutturdu. Psikolojik olarak rahatlayan Trabzon’da yeni hedef üç kulvarda zirveye oynamak. Süper Lig’in ilk 5 haftasında sergilediği futbolla tarihinin en kötü günlerini yaşayıp dibe oturan Fırtına, 4 gün içerisinde ligde puanını 7’ye çıkarıp 10. sıraya yükseldi. Mersin galibiyetinin ardından Lokeren’i 2 golle geçip, Avrupa’da 2. galibiyetini alırken puanını da 6’ya çıkararak 9 puanlı Varşova’nın ardından ikincilikteki yerini korudu. Grupta Fırtına’nın en yakın takipçisi 3 puanlı Belçika takımı var. 

Muhteşem döndüler
Lokeren karşısında ilk yarıda tutuk oynayan Karadeniz ekibi 2. devrede üstünlüğü ele geçirdi ve aldığı 3 altın puanla camiasını sevindirirken gruptan çıkma adına önemli bir adım daha attı. Trabzonspor’un bu hayati maçında galibiyetin yanı sıra moral çöküklüğü içerisinde olan futbolcularında geri dönüşünü sağladı. Transfer döneminde çok konuşulan Cardozo’nın gölgesinde kalan Constant ve Yatabare attıkları gollerle kendilerine geldiler. 3 puanın alınmasında önemli payları olan iki oyuncudan özellikle Constant’ın çıkma işareti yaptığı bir anda golle buluşması hem kendisini hem de camiasını ayağa kaldırdı. Constant’ın galibiyet sevincini çocuklarıyla paylaşması da izlenmeye değerdi. Bu arada Fırtına’da tartışılan teknik direktör Halilhodzic futbolcularını gol sevincinde tribünlere yollaması dikkat çekti. 4 gün öncesine kadar ağır eleştiriler alan ve cezası nedeniyle sahada olmayan Boşnak çalıştırıcı, öğrencilerinin gol sevinçlerinde kendisine koştuğunu görünce onları tribünlere yollayarak 12. adamla barışmasını sağladı.