Fırtına’da çöküş

Fırtına’da çöküş
Ligi 6 kez zirvede bitirerek bir ilki gerçekleştiren Trabzonspor, tarihinin en kötü dönemini yaşıyor

Borçlar 461 milyon liraya dayandı, Yargıtay’ın iptal ettiği kongre kararına uyulmayınca, kulüp kayyumla karşı karşıya. Öze dönüş rafa kalktı, futbol, dibe vurdu ve artık yumruklar konuşuyor .

İstanbul egemenliğine son verip, Süper Lig şampiyonluğunu Anadolu’ya ilk kez taşıyan ve bu başarısını 6 sezon sürdüren Trabzonspor, şimdilerde tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Bordo-mavililerde, Trabzon kökenli Mustafa Yumlu, Özer Hurmacı ve alt yapıdan gelen Muhammet Beşir’in dışında oyuncu yok. Forma aşkıyla oynayanların sayısı bir elin beş parmağından bile az kalınca forma aşkı için mücadele etmek tarihe kalktı. Borçlar tavan yaptı, oyuncuların alacakları ödenmiyor. Bu durum sahaya yansıdı, futbol dibe vurdu. Karadeniz ekibinde Avrupa’ya erken veda edildi. Ligde ilk 4 haftada sergilenen performans, yerini kaosa bıraktı. Son 3 haftada alınan yenilgiler takım içinde huzursuzluğu çığ gibi büyüttü. Futbolcular yumruklaştı ayrıca yönetimin Yargıtay kararını uygulamaması, kulübü kayyumun eşiğine getirdi.

Yeniler oy kullanamayacak

Bir zamanların efsane takımı olan ancak şu günlerde futbolun dibe vurduğu Trabzonspor camiasında şimdilerde kayyum atanma korkusu başladı. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin, Trabzonspor yönetiminin görev süresinin uzatılmasıyla ilgili tüzük değişikliğini iptal eden yerel mahkeme kararını onamasının ardından ‘karar düzeltme’ hakkını kullanan yönetimin talebi de reddedildi. Yargıtay’ın İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başkan seçildiği 2013 kongresinde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle açılan davada son kararını verdi. Edinilen bilgilere göre Trabzonspor’un 60 gün içinde kongre kararı almaması durumunda kayyuma gideceğine hüküm verildi. Ancak Karadeniz ekibi, 20 Aralık’ta olağan genel kurul kararı almıştı. Çıkan karar sonrası Trabzonspor’un yapacağı kongrede, sadece önceki seçimde oy kullanan üyeler oy atabilecek. Sonradan üye yapılan ve oy kullanma hakkı edinen üyeler seçimde oy kullanamayacak.

Borçlar çığ gibi büyüyor

Trabzonspor’da yeni transferlerle birlikte borçlar tavan yaptı. Bordo-mavililerin 35. Divanı Olağan Genel Kurulu’nda açıklanan 309 milyon 395 bin 694 lira olduğu şeklinde açıklanan borcuna, teknik direktör Şota Arveladze, sportif direktör Süleyman Hurma ve yeni transferlerin maliyetleri olan toplamda 50 milyon Euro da (152 milyon lira) eklenince, bu rakam 461 milyon civarına çıktı. Karadeniz ekibinin borçlarının artması ödemelerin yapılmasını da aksattı. Futbolcu alacaklarının ödenmemesi sahaya yansıdı. Süper Lig’e fırtına gibi başlayan ve ilk 4 haftada Fenerbahçe ile zirve yarışı veren bordo-mavililerde ani bir çöküş başladı. Trabzonspor, peş peşe Galatasaray, Osmanlıspor ve Torku Konyaspor yenilgileriyle 10 puanda yerinde sayarken 16 puanlı lider Beşiktaş’ın 6 puan gerisine düştü  ve puan durumunda 10’uncu sıraya geriledi. Ayrıca bu süreçte Erkan Zengin ve Mehmet Ekici’nin maç sonrası yumraklaşması da kötü gidişin faturası olarak gösterildi.