Fırtına’da deprem

Fırtına’da deprem
Bordo-mavililerde ortalık toz duman. Kaleci Onur’un kadro dışı kalması taraftarı ayaklandırdı.

Tepkiler artınca Süleyman Hurma istifa etti. Hurman’ın Ersun Yanal’ı gönderip yerine getirdiği Şota da görevi bıraktı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Gürcü hocanın istifasını Rabotnicki maçı sonrasına bıraktı.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bugün deplasmanda Rabotnicki ile yapacağı maç için önceki gün Makedonya’ya gelen Trabzonspor’da, Onur Recep Kıvrak’ın kadro dışı bırakılması ortalığı karıştırdı. Karadeniz ekibinde, sportif direktör Süleyman Hurma, anlaşmazlığa düştüğü gerekçesiyle milli kaleciyi kamptan gönderdi. Bu karara çok üzülen Trabzonspor sevdalısı kaptan Onur, dün gece yarısı İstanbul’a döndü. Haberin yayılması üzerine kaptanlarına sahip çıkan bordo-mavili taraftarlar, Onur Kıvrak’ı havalimanında karşıladı. Ardından da başta başkan İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere kararı veren Süleyman Hurma ve talebi kabul eden teknik direktör Şota Arveladze’ye büyük tepki gösterdi.

Hurma İstanbul’da

Kaptan Onur’un İstanbul’a gelmesinin ardından bordo-mavili taraftarlar ayaklandı. Sosyal-medya üzerinde kısa sürede yayılan sert tepkiler üzerine peş peşe istifalar geldi. İlk istifa dün öğle saatlerinde görevi bıraktığını açıklayan sportif direktör Süleyman Hurma’dan geldi.  Kamptan ayrılarak İstanbul’a gelen Hurma Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “Trabzonspor için doğru olanı yaptığımı düşünüyorum. Hayatım boyunca da doğrudan şaşmadım ama Trabzonspor camiası ve taraftarı başka bir durumu arz ediyorsa onu da kendileri bilir. Benim yapabileceğim bir şey yok” ifadelerini kullandı. Hurma, neden istifa ettiği yönündeki soruya yanıt vermezken, konuyla ilgili detaylı açıklamayı daha sonra yapacağını söyledi.

Şota maçtan sonra bırakacak

Trabzonspor’da, takım kaptanı Onur Kıvrak’ı kadro dışı bıraktıktan sonra istifa kararı alan genel menajer Süleyman Hurma’nın ardından teknik direktör Şota Arveladze de görevi bıraktı. Sportif direktör Süleyman Hurma’nın takım kaptanı Onur Kıvrak’ı İstanbul’a göndermesiyle başlayan, daha sonra Hurma’nın istifasıyla devam eden krizde flaş bir gelişme daha yaşandı... İddialara göre teknik direktör Şota Arveladze de görevi bıraktı. Şota’nın, “Yaşanan tüm bu olayların ardından beni buraya getiren Süleyman Hurma’dır. Bir oyuncunun yaptığı disiplinsizlik yüzünden benim de burada kalmam doğru olmaz” dediği ve istifasını başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na sunduğu öğrenildi. Ancak Hacıosmanoğlu istifayı bugünkü Robotnicki maçı nedeniyle kabul etmedi. Gürcü çalıştırıcının maçın ardından görevi bırakacağı ileri sürüldü.

Kulübün ekmeğini yiyorum

Kadro dışı kaldıktan sonra Türkiye’ye dönen Onur Kıvrak konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Atatürk Havalimanında kendisini karşılayan taraftarları görünce göz yaşlarını tutamayan kaptanın ilk sözleri “Arkadaşlar. Kişiler geçicidir, kurumal kalıcıdır. Önemli olan Trabzonspor. Bize görev verildiği sürece görevimizi yaparız” şeklinde oldu. Onur şöyle devam etti: “Olay üzerine başkanı aradım ’konuşuruz’dedi. Ben 9 yıldan beri buranın ekmeğini yiyorum. Ufacık bir şeyden kadro dışı kalmak farklı bir duygu. Süleyman Hurma ile aramızda bir tartışma geçti ve kadro dışı kaldığım söylendi. Bunun üzerine döndüm ve İzmir’e giderek gelişmeleri takip edeceğim. Ancak süreç neyi getirir bilemiyorum. Zaten zamanı geldiğinde gerekli açıklamayı yapacağım. Ben diğerleri gibi açıklama yapmadan kaçmam.”

Dayım yok!

Tartışmanın paraya dayanmadığını vurgulayan kaptan Onur, “Çok karışık duygular. Bir tarafta Trabzonspor diğer tarafta diğer şeyler. Şimdi İstanbul’a ordan da İzmir’e gideceğim. Süleyman Hurma ’izin verdik Onur’a’demiş. İzin yapayım öyleyse. Herhangi bir kulübe gitme niyetim yok. Benim karakterim belli. Ben gitmek istesem 7 milyon Euro’luk maddeyi kaldırmazdım. Öyle karakterde bir insan olmadım. Hatta ben 1 yıl paramı almadığım zaman oldu ama hiç bir zaman bundan şikayetçi olmadım, ağzımı açmadım. Para konusunda tartışma yapacak en son insanım” dedi. Onur, Süleyman Hurma’nın yürüyüşüne karıştığı iddiasını ise “Ben haksızlık olursa başkaldırırım. Ben İzmir’den gelirken arkamda ne dayım ne amcam vardı, tek başıma buraya geldim. Haksızlığa asla tahammül etmem. Eğer olursa tek başıma giderim” şeklinde cevaplandırdı.

 

Krizin nedeni VİP kavgası

Fırtına’da istifalara kadar uzanan olayın altında VİP kavgası olduğu ortaya çıktı. Kafilenin Üsküp’te eski futbolcu Milosevski’nin mezarına ziyarete giderken Onur ile Süleyman Hurma’ın araç kavgası yaptığı ileri sürüldü. İddiaya göre, mezarlığa gitmek için kulüp 3 araç kiraladı.  İlk araçta başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2. araçta sportif direktör Süleyman Hurma 3. araçta ise Onur Kıvrak ve futbolcular bulunuyordu. Süleyman Hurma’nın VİP araçla tek başına gittiğini gören Onur Kıvrak bu duruma ’Sizin ne özelliğiniz var da bizi minibüs ile gönderiyorsunuz’diyerek arkadaşlarının hakkını savunur. Bu sözler üzerine Hurma Onur’a ’Ben bu takımın sportif direktörüyüm, haddini ve yerini bil’der. Bu sözlere çok sinirlenen Onur Kıvrak ’Ben de kulübün kaptanıyım asıl sen haddini bileceksin’der ve olay büyür. Sonrasında gelişme başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na aktarılır. Ardından da Onur’a izinlisin talimatı verilir ve ortaya bu istenmeyen sonuç çıkar.