Fitch'ten flaş Türkiye açıklaması!

Fitch'ten flaş Türkiye açıklaması!
Fitch, darbe girişiminin ardından Türk bankalarının risklerinin arttığını açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch, darbe girişiminin ardından Türk bankalarının risklerinin arttığına dikkat çekti.

"Darbe girişiminin ardından Türk bankalarının riskleri yükseldi" başlıklı bir değerlendirme yayınlayan Fitch, başarısız darbe girişimi sonrasında, özellikle politik kutuplaşmalardaki keskinleşmenin de etkisiyle, Türk bankalarının kredi pnofilleri ve kredilerin için aşağı yönlü risklerin arttığına dikkat çekti.

Fitch değerlendirnesinde, "Türk bankalarının kredi profilleri ülke riskine, dış kaynaklara ulaşımlarına ve liranın değerine duyarldır" denildi.

MOODY'S, 17 TÜRK BANKASINI 'NEGATİF İNCELEME'YE ALDI

Dünyanın üç büyük kredi derecelendirme şirketinden Moody's de, ülke notuna bağlı olarak, derecelendirdiği 17 Türk bankasını da "negatif incelemeye" aldı. Moody's'den yapılan açıklamada, gelişen siyasi ve ekonomik durumdan kaynaklı olarak ortaya çıkan risklerin değerlendirilmesi ihtiyacı nedeniyle notların izlemeye alındığı belirtildi.

Açıklamada, yatırımcı ve müşterilerin güveninde olası zayıflamaya bağlı olarak, faaliyet ortamında oluşabilecek bozulma risklerinin, bankalar ve müşterilerinin büyüme ve finansal performanslarında zayıflama yaratabileceğine dikkat çekilerek, bu gelişmenin negatif incelemeyi gerektiren unsurlardan biri olduğu vurgulandı.

Buna bağlı olarak, derecelendirdiği Türk bankalarının, yaşanan son gelişmelerin ekonomik ve finansal etkilerindren belirli bir derecede etkileneceklerine işaret eden Moody's, yapacakları gözden geçirmeden her kurumun durumunu ayrı ayrı değerlendireceklerini belirtti.