Flaş... Turkovac aşısıyla ilgili şok iddia: AKP 90 milyon nüfuslu Türkiye’nin sağlığı ile oynadı

Flaş... Turkovac aşısıyla ilgili şok iddia: AKP 90 milyon nüfuslu Türkiye’nin sağlığı ile oynadı
Turkovac'a 'acil kullanım onayı'nı Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumun verdiği ortaya çıktı! Yerli aşı 'Turkovac'ın acil kullanım onayı alması, Türkiye'de heyecanla karşılanmış ve sosyal medyada gündem olmuştu. Milyonlarca insanın uluslararası bir kurum tarafından verildiğini sandığı acil kullanım onayı hakkında şoke eden bir gerçek ortaya çıktı. 

“Acil kullanım izni verildi” diyerek duyurulan ve dağıtımına başlanan Türk aşısı Turkovac hakkında duyanları şaşkına çeviren bir gelişme yaşandı. Milyonlarca insanın uluslararası bir kuruluş tarafından verildiğini sandığı "acil kullanım onayı"nın Sağlık Bakanlığı''na bağlı bir kurum tarafından verildiği ortaya çıktı.

Profesör Doktor Ahmet Saltık''ın yayımladığı bilgi notu ile ortaya çıkan gerçek, milyonlarca insanın kafasını karıştırdı.

Saltık''ın yayımladığı bilgi notu şöyle:

Türkiye gündeminin kurgulu ağır ekonomik bunalımla işgal edildiği bir ortamda, AKP iktidarının bir gündem oyununa başvuracağını bekliyorduk.

Ancak konu, 90 milyon nüfuslu Türkiye’nin sağlığı ile SALGIN ORTASINDA KUMAR OYNAMAK olmamalı idi, asla!

Sağlık Bakanlığı, TURKOVAC adlı aşı geliştirme çabasıyla ilgili tüm bilimsel verileri, bilimsel değerlendirme kurulunu, değerlendirme yöntemlerini ve de en önemlisi hangi ülkelerde kaç on bin gönüllüde Evre (Faz) 3 çalışması yaptığını, sonuçlar yayınlandı ise ilgili hakemli bilimsel makaleyi / makaleleri… derhal açıklamak zorundadır.

İlgili Haberler