Ford Courier, ticari değil binek konforu sunuyor

Ford Courier, ticari değil binek konforu sunuyor
Ford’un hafif ticari araç model ailesinin en yeni üyesi Courier 1.6 lt dizel versiyonu bu hafta konuğumuz oldu.

Ford Otosan mühendisliği ile geliştirilen ve tüm dünya için sadece Ford Otosan tarafından üretilen ve Ford’un hafif ticari araç model ailesinin en yeni üyesi Courier 1.6 lt dizel versiyonu bu hafta konuğumuz oldu. Courier, sınıfının en düşük yakıt tüketimini, rekabetçi yükleme hacmini, en kapsamlı güvenlik ve konfor donanımları ile dikkat çekiyor.

Heybetli dış tasarım
Dış tasarımıyla görenleri kendine hayran bırakan Courier, Courier, Ford ailesindeki  B-MAX modeliyle büyük benzerlik taşıyor. Heybetli ve şık görünümüyle rakiplerinden farklı olduğunu hissettiren araç, özelikle ızgara ve far grubu bu iddiayı destekleyen detaylarKaput üzerindeki keskin hatlar, yandan bakıldığında sportif duruşu, havalı çamurluklarla heybetli bir görünüm sunuyor. Çift sürgülü açılır kapı ise Courier’e  biniş ve inişlerde büyük avantaj sağlamış. Aracın içine geçtiğimiz zaman bizi rahat geniş ve konforlu bir ortam karışılıyor.  Hemen hemen tüm Ford ailesinde olduğu gibi kaliteli malzeme ve başarılı işçilik hemen göze çarpıyor.  Şık ve havalı gösterge paneli net ve okunaklı ayrıca gösterge panelinin ortasındaki dijital ekran, ön konsolun orta bölümünde müzik sistemi mevcut. Vites önünde küçük eşya gözü, Vitesin arkasındaki bardaklıklar ve kapı iç ceplerindeki alanlar oldukça büyük.  Derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyonun yanı sıra koltuk ayarları sayesinde ideal sürüş pozisyonuna erişim oldukça kolay. Arka koltuklardaki portatif masalar ise yolcuların konforu için olmazsa olmazı. uyor. Bu bölümdeki bagaj alanını kullanışlı bir hale getirilebiliyor

Cebinizin dostu
Rahat bir yol tutuşu sergileyen Ford Courier, başarılı süspansiyona sahip. Konuğumuz olan araçta en üst donanım seviyesinde sunulan ısıtmalı ön cam ve koltuklar aracı ticariden çok binek gibi hissetmemizi sağladı. 1.6 litrelik motor performansıyla göz dolduruyor.  Bu sistem yolda birçok darbeyi başarılı bir şekilde emiyor ve içeriye pek fazala ses almıyor.  Araç özellikle keskin virajlarda bile güvinden ödün vermiyor ve bu da size oldukça rahatlatıyor.  Yakıtta da oldukça cimri olan Ford Courier böylece cebinizin dostu olduğunu da kanıtlamış oluyor.