Ford Otosan, Ecotorq ile Dünya’nın yükünü taşıyacak

Ford Otosan, Ecotorq ile Dünya’nın yükünü taşıyacak
Ford Otosan, 100 milyon doların üzerinde bir yatırıma mâl olan “Yeni Nesil Ecotorq” motor ailesinin seri üretimine başladı.

Yeni Nesil Ecotorq; 9 Lt ve 13 Lt ile 330 PS, 420 PS ve 480 PS güç üretiyor. Ford Cargo kamyonlarında kullanılacak ve Euro 6 emisyonlarıyla uyumlu yeni nesil Ecotorq motor ailesinin geliştirme çalışmaları, 2015 yılı içerisinde tamamlandı. Bu münasebetle düzenlenen törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Genel Müdür Başyardımcısı Will Periam ve Ford Otosan çalışanları katıldı.

Sıfırdan geliştirilip üretildi

Törende konuşan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, “Bugün, Türkiye’de sıfırdan geliştirilen ve üretilen ilk ve tek kamyon motorunu Dünya’ya sunmanın heyecanını yaşıyoruz. İnönü fabrikasında ürettiğimiz yeni nesil Ecotorq motorun fikri ve sınai haklarının yüzde yüzüne sahip olan şirketimiz; bu ürünü geliştirme, yenileme, yurtdışına pazarlama ya da teknoloji olarak satma hakkına sahiptir. Ford Otosan, Ecotorq ile Dünya vizesi almış oluyor. En önemlisi de ülkemiz, otomotiv sektöründe teknoloji ve Ar-Ge gücünü bir kez daha kanıtlıyor. Eskişehir İnönü fabrikamızda ürettiğimiz yeni nesil motorumuz ile bütün Dünya’nın yükünü taşımaya talibiz” dedi. Ali Y. Koç, Türkiye’de yapılan özel sektör Ar-Ge harcamalarının yüzde 13’ü Koç Topluluğu’na ait olduğunu söyledi.

Euro-7 emisyonlarına hazır

Daha sonra söz alan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ise, “Sanayide yeni şeyler ortaya koyuculuğun, güvenilir üretimin ve başarının uzun soluklu bir hareket olduğunun bilinciyle, ülkemiz ekonomisine katma değer yaratmak için çalışıyoruz. Ford Otosan olarak, inovatif bir mimariye sahip, Euro-6 emisyonlarını sağlayan, Euro-7 emisyonlarına hazır, Dünya pazarları için rekabetçi, sınıfında lider özelliklere sahip bir motor ailesi geliştirdik.”  şeklinde konuştu.