Fransa'da saldırı sonrası zafiyet tartışması başladı!

Fransa'da saldırı sonrası zafiyet tartışması başladı!
Fransa'da Nice kentinde düzenlenen kamyonlu saldırının ardından zafiyet tartışmaları başladı.

Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerinde yapılacak Ulusal Gün resepsiyonlarını dün güvenlik gerekçesiyle iptal eden Fransa’nın, Nice kentindeki kutlamalar sırasında yaşanan terör saldırısında 80’den fazla vatandaşını kaybetmesi ile birlikte “zafiyet” tartışması başladı.

Fransa, kasımdaki IŞİD’in Paris’te düzenlediği saldırıların ardından 10 bin askerin görev aldığı “Sentinelle Operasyonu” ile teröre karşı olağanüstü güvenlik önlemleri almaya başlamıştı.

KUTLAMA YERİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK MUYDU?

The Guardian gazetesi, Paris saldırılarından sadece sekiz ay sonra aralarında çocukların da olduğu onlarca kişinin yine bir terör saldırısında katledilmesinin ardından, “Önümüzdeki günlerde istihbarat ve güvenlik politikasına dair yoğun bir siyasi tartışma başlaması beklenebilir” ifadesini kullandı.

OLAY YERİNDE 2 ZAFİYET

Son saldırıdan kurtulan bir Fransız’ın olay yerinde kullandığı ifadeler de bu görüşü destekliyor. Bu kişi, kutlama yerinde güvenlik önlemi alınmadığını ve müdahalenin geç yapıldığını öne sürdü.

Geçen yılki Paris saldırılarının ardından kurulan meclis komisyonu, Fransız istihbaratının çok sayıda hata yaptığını vurgulamıştı. Meclis komisyonu raporunda, “küresel bir zafiyet” sergileyen istihbarat örgütlerinin yeniden yapılandırılması gerektiği belirtilmişti.