Fransa'dan Zeytin Dalı eleştirisi

Fransa'dan Zeytin Dalı eleştirisi
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Zeytin Dalı Harekatı'nı eleştirirken "Suriye'de bulunmaması gereken herkesin ülkeden çıkmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransız Dışişleri Bakanı BFM-TV’ye verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Drian, ellerindeki tüm verilerin Suriye’de kimyasal silah kullandığına işaret ettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı, kendisine yöneltilen “Türkiye’nin Suriye’den çıkması istiyor musunuz?” sorusunu da yanıtladı. Drian, “İran’ın desteklediği gruplar ve Hizbullah da olmak üzere, Suriye’de bulunmaması gereken her gücün ülkeden çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL EDİYOR”

Suriye ve Irak’ta askeri olarak bulunan Rusya ve ABD hakkında konuşmayan Dışişleri Bakanı Drian, “Türkiye ve İran Suriye’de uluslararası hukuku ihlal ediyor” dedi.

Türkiye’ye küstah suçlamalarda bulunan Drian, “Sınırları korumak, sivilleri öldürebilmek anlamına gelmiyor ve bu kınanmalı. Suriye’de tehlikeli bir durum var ve Türkiye bölgedeki savaşlara yeni savaşlar eklememeli” diye konuştu.