Futbol camiası darbe anlarını paylaştı!

Futbol camiası darbe anlarını paylaştı!
Türkiye çapında yaşanan olayların ardından ,yabancı futbolcular yaşananları anlamaya çalıştıklarını ve gördüklerinin şokunda olduklarını belirttiler.


Galatasaraylı Muslera darbe anlarını anlattı

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera darbeden 15 dakika önce havalimanında bulunduğunu belirterek "Askerler havaalanını kapattı, çok şaşırdım. Eve geldim ama herkes beni arıyor, neler olduğunu anlatmak çok zor ama insanlar sokağa çıkmış durumda... Havaalanında askeri araçlar da gördüm, birçok insan da oraya gitti. Neler olup bittiğini gerçekten anlayamıyorum" şeklinde konuştu.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında bugün (16 Temmuz 2016) saat 21.45'te Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Olympique Lyon ile hazırlık maçına çıkacak olan Fenerbahçe'nin maçı iptal edildi.

Fenerbahçeli Josef De Souza şokta: "Savaş iklimi var"

Askeri darbe girişiminden etkilenen isimlerden biri de Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza oldu. 
Olayları İstanbul'daki evinden takip ettiğini belirten ve Brezilya Gazetesi Globo'ya açıklamalar veren Josef De Souza, "Şu ana kadar bi helikopter sesi duyuyorum, şiddetli ses duyuyorum, olayları televizyondan izliyorum; sokakta inanılmaz bir gerginlik var, bu bir çılgınlık, savaş iklimi var. Neler olduğuna dair hiçbir şey bilmiyoruz, evimdeyim. Bir Kulübümüz talimat verdi, evlerimizden çıkmıyoruz" dedi.

Beşiktaşlı Rhodolfo: "Herkes marketlere giriyor, yiyecek ve su alıyor"

Beşiktaşlı futbolcu Luis Rhodolfo ise yaptığı paylaşımda; "Şu anda İstanbul'dayım. Herkes sokaklara çıkıyor. Marketlere gidiyor. Yiyecek ve su alıyorlar. Bana bankaya gidip, paramı çekmemi söylediler. En iyisi kapalı kapılar arkasında olmak. Şu anda Cumartesi sabahı burada. Sanırım daha fazla detaya sabah ulaşırız" şeklindeki sözlerini paylaştı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, instagramdan Türk bayrağı paylaşıp 'Yaşasın demokrasi, darbeye hayır ve en büyük Beşiktaş' yazdı.

Adanaspor'dan 'darbe girişimi' kınaması

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Adanaspor, resmi internet sitesi üzerinden askeri darbe girişimini kınadı. 
Kulüp başkanı Bayram Akgül adına yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Demokratik seçimle ve halkın iradesiyle göreve gelmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetine FETÖ Terör Örgütü uzantıları tarafından yapılmak istenen darbe girişimini Adanaspor Kulübü olarak şiddetle kınıyoruz. Halkımız tarafından seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetini sonuna kadar destekliyoruz."

Barcelona'dan "darbe" açıklaması

Samuel Eto'o Vakfı'nın kuruluşunun 10'uncu yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler iptal edildi. Barcelona oyuncuları hakkında bilgi vererek; "Eto'o'nun maçına gidecek Messi ile Iniesta İspanya'da; Arda, Puyol, Deco ve Abidal ise tehlikeden uzak ve bizimle iletişim halinde" açıklamasını yaptı.