Fenerbahçe'de ilk kez görülen şey

Fenerbahçe'de ilk kez görülen şey

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Topu alan gidiyor! Şaşırdım. Amaçlarını da sonra anladım. Sahaya oynamak için değil, oynatmamak için çıkmışlar! Böyle futbol olur mu? Hani seyir zevki?

Buna rağmen İsmail Kartal''ın sürpriz kadrosu oynamaya çalıştı. Bu kez "Hah" dedim; tribündekiler ilk kez futbolcuları ıslıklayıp, yönetimi protesto ederek maça başlamadı.

Ama ilk yarının son anlarında asıl bölgesi orta saha olan, yokluk nedeniyle sağ bek oynayan Ozan Tufan''a taktılar bu kez kafayı! Islık ıslık! O da ikinci yarıya devam edemedi zaten. Berisha girdi yerine. Berisha girdi ama girmese de olurdu! 10 kişi gibi oynadı Fenerbahçe.

Fenerbahçe''de ilk onbirde iki genç vardı. 16 yaşındaki Arda Güler ve 19 yaşındaki Çağtay. Cesurca bir karar. Karar vereni kutlarım. İsabet etmiş. Fenerbahçe''de ilk kez görülmüş bir şey bu.

Arda Güler maça istekli başladı. Çok tecrübeli sanki. Soğukkanlı. Tekniğinin çok iyi olduğu belli. İkili mücadelelerde de öyle. Türk futbolu ve Fenerbahçe bir yıldız kazanıyor.

Bunu oynadığı futbol gösteriyor. Çağtay da öyle. Bir iki küçük hata yaptı ama bu kadar kusur kadı kızında da olur.

Golsüz biten ilk yarıdan sonra ikinci yarıya biraz daha oynamak istermiş gibi başladı Hatayspor. Bir iki pozisyona da girdi. Altay başarılıydı. Sonra imdada penaltı yetişti.

Crespo''nun ceza alanı içinde düşürülmesinden verilen penaltı için topun başına Serdar Dursun geldiğinde tribünler "Arda Arda" diye yıkılıyordu. Ama Serdar Dursun geri adım atmadı, penaltıyı attı ve topu filelere yolladı:1-0.

İsmail Kartal''ın değişikliklerine gelince. Ozan Tufan''ı oyundan alması herhalde bir kaç seyirci ıslıkladı diye değildir! Belki oyuncunun bir sıkıntısı vardır. Eğer yoksa gereksizdi.

Eğer bir hücumcu almasa amaç Berisha''nın yerine Valencia daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Serdar Aziz-Szalai değişikliği ise zorunluydu sanırım. Pelkas''ın oyuna girmesi de doğruydu.

Peki Arda Güler niye alındı? İlk kez ilk onbirde çıktığı maçta sahanın iyilerindendi. 73''te yerine Mert Hakan girdi. Alınmasının nedeni fazla genç olması mı? İsmail hoca korumak mı istedi? "Ne olur ne olmaz, oyun sertleşiyor, sakatlanabilir" diye düşünmüş olabilir. Bilemiyorum. Ama oyun Mert Hakanlığa dönüşmüştü, onu biliyorum.

Maskeli süvari gibi sahada dolaşan Serdar Dursun, kaleciye verilen bir geri pasta koşmasının karşılığını penaltıyla aldı. Atışı da kendisi kullandı. Enteresan bir vuruştu! Topa vurmadan önce havada zıpladı falan, sonra da vurdu golü attı: 2-0.

Tribünden de ses kesilmişti artık. Protesto kesildi, ıslık da. Ondan sonra Fenerbahçeli futbolcularda bir rahatlık göründü. Daha iyi top çevirdiler, kendilerine güvenleri gelmiş gibi.

Fenerbahçeli futbolcular ve başkan Ali Koç ile yöneticiler nihayet rahat bir uyku çekebilecekler bir maçtan sonra.

Hatayspor kızabilir. Penaltılara laf edebilir. Ama önce kendi oyunlarına bakmaları gerekiyor. Hele ilk yarıda sıfırdılar. İkinci yarı biraz kıpırdadılar; o kadar.

Son söz: Maç Fenerbahçe''nin hakkıydı. Slavia Prag maçı öncesi moral oldu bu. 

Yazarın Diğer Yazıları