G-20 Zirvesi'ne damga vuran anlar

G-20 Zirvesi'ne damga vuran anlar
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de iki gün sürecek G-20 Liderler Zirvesi başladı.

Liderler, basına kapalı yapılan "Adil ve Sürdürülebilir Gelecek" temalı Zirvenin ilk toplantısına katıldı. Toplantının ardından, Macri, liderleri resmi törenle karşılayacak ve ardından aile fotoğrafı çekildi.

Aile fotoğrafı çekileceği sırada dikkat çeken anlar yaşandı.

Al Arabiya TV, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüştüğünü duyurdu.



G20 Zirvesi'ne katılan Vladimir Putin, Washington yönetiminin, "Soğuk Savaş" döneminden kalma 1987 tarihli Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması'ndan çekilme planının, "kontrolsüz silahlanma yarışı riski doğurduğu" uyarısında bulundu.

Fotoğraf çekiminden Kaşıkçı cinayeti nedeniyle tepkilerin odağında yer alan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında samimi tokalaşma dikkat çekti.

TERCÜMEYİ BEĞENMEYİNCE...

ABD Başkanı Donald Trump, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında İspanyolca tercümeyi beğenmeyince kulaklığını çıkarıp yere attı.

Yaşanan bu olaydan sonra Trump, yıllardır tanıdığı ve beraber golf oynadığı Macri’ye övgüler yağdırarak, “Size yıllardır Mauricio’nun bir arkadaşı olduğumu söylemek isterim. O genç bir adamdı. Çok iyi bir adamdı. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Aslında babasıyla da mükemmel bir dostluğumuz var. Ailesiyle iş yaptım” diye konuştu.

İlgili Haberler