Galatasaray 1-2 Kayserispor / Maç Özeti

Galatasaray 1-2 Kayserispor / Maç Özeti
Süper Lig'de zirve yarışı verdiği rakiplerinin puan kaybettiği haftada 2. sırayı çıkma şansı yakalayan Galatasaray, ağır yara aldı.. Son haftaların formda ekibi Kayserispor'a ilk yarıda yediği gollerle mağlup eden Aslan, büyük bir fırsatı kullanamadı.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray ile Kayserispor karşı karşıya geldi. TT Arena’da oynanan mücadeleyi ev sahibi takım 2-1 kaybederek zirve yarışında büyük bir fırsatı geri tepti!

Beşiktaş ile Başakşehir’in yenildiği haftada liderle farkı 2’ye indirmek için sahaya çıkan Galatasaray, rakibine etkisiz futbolcuyla 2-0 mağlup olarak 39 puanla 3. sırada kaldı. Küme düşme potasındaki Kayserispor ise Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray’ı da yenerek 19 puana yükseldi. Sarı-kırmızılılar gelecek hafta Çaykur Rizespor deplasmanına çıkacak. Kayserispor ise Bursaspor’u konuk edecek.

Sarı-kırmızılı taraftarlar maçın 74. dakikasında Dursun Özbek ve yönetimine tepki göstererek ‘Yönetim istifa’ tezahüratı yaptı.

Maça etkili başlayan ve ilk dakikada Galatasaray kalesine 2 şut çeken Kayserispor, hücum futbolu oynadı. Rakibine fazla pozisyon şansı tanımayan sarı-kırmızılı takım, 29. dakikada öne geçti. Sağ kanattan Deniz Türüç’ün kullandığı köşe vuruşunda ön direğe iyi hareketlenen Mabiala, Semih Kaya’nın üzerinden kafayı vurdu ve Muslera’yı avladı: 0-1.

DEVRE BİTERKEN 2. ŞOK!

Duraklamaların son dakikasında Galatasaray’ı şoke eden gol geldi! Kayserispor ilk golde olduğu gibi sağ kanattan Deniz Türüç’le köşe vuruşu kullandı. Bu kez Levent Gülen kafayı vurdu ve Muslera’yı bir kez daha avladı: 0-2.

2. YARI GOL GEÇ GELDİ!

Devrede oyuna Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş’ü oyuna alan Riekerink, Yasin ve Garry Rodrigues’i kulübeye çekti. Sneijder’in yokluğunda kısır bir görüntü çizen Galatasaray, tehlikeli olamadı. Kayserispor’a da pozisyon veren sarı-kırmızılılar, beraberlik golünü 89. dakikada buldu. Galatasaray atağında sağ kanattan Bruma çok iyi kesti, ön direkte çok iyi yükselen Eren Derdiyok, Ahamada’dan önce kafayı vurdu ve topu ağlara yolladı: 1-2.

ÇOK TARTIŞILACAK KARAR!

Farkı bire indiren Galatasaray sağ kanattan etkili geldi. Bruma’nın içeriye çevirdiği topta savunma sektirdi, Podolski önünü boşaltıp golü yaptı ancak hakem Hüseyin Göçek öncesinde Eren’in faul yaptığını belirtti. Sarı-kırmızılı futbolcular hakeme büyük tepki gösterdi.