Galatasaray 16 maç sonra evinde takıldı

Galatasaray 16 maç sonra evinde takıldı
2018-19 Lefter Küçükandonyadis Sezonu Spor Toto Süper Lig 9. hafta karşılaşmasında Bursaspor'u ağırlayan Galatasaray, ilk yarıda üst üste şanssız sakatlıklar yaşadığı ve geriye düştüğü mücadeleden 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig 9. hafta mücadelesinde Bursaspor’u konuk eden Galatasaray, geriye düştüğü maçta sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılmayı başardı.

İlk yarıda Serdar Aziz, Sofiane Feghouli ve Fernando’nun sakatlanmasıyla bütün oyuncu değişikliği haklarını kullanan Galatasaray maça talihsizliklerle başladı.

Temposuz ve golsüz geçen ilk yarının ardından soyunma odasından dönen iki ekip de ikinci yarıya bambaşka bir kimlikle başladı. Ozan Kabak’ın Allano Lima’yı yere düşürmesiyle Bursaspor penaltı kazandı.

Maçın 62. dakikasında Aytaç Kara’nın kullandığı penaltı vuruşunu Fernando Muslera kurtardı ancak Kara dönen topu tamamlayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Sarı kırmızılılar adına beraberlik golünü ise 77. dakikada Eren Derdiyok kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray 19, Bursaspor ise 9 puana ulaştı. Sarı kırmızılı ekip ligde gelecek hafta deplasmanda Yeni Malatyaspor’a konuk olurken Bursaspor sahasında Alanyaspor’u ağırlayacak.

20181019_2_32965716_38264306_web.jpg

İLK YARIYA SAKATLIKLAR DAMGA VURDU

Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona ererken tempo fazla yükselmedi. Galatasaray’da Serdar Aziz, Sofianne Feghouli ve Fernando’nun sakatlanarak oyundan çıkması nedeniyle sarı kırmızılı ekip bütün oyuncu değişikliği haklarını kullanmış oldu. Teknik direktör Fatih Terim, sakatlanan oyuncuların yerine Maicon, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan’ı dahil etti.

İKİNCİ YARI TEMPOLU BAŞLADI

İlk yarıda iki takım da fazla pozisyon bulamazken ikinci yarı daha hareketli başladı. Mücadelenin 56. dakikasında sağ kanattan son çizgiye inen Sinan Gümüş’ün içeri çevirdiği top kaleye paralel geçti. Altı pasın hemen dışında bomboş durumdaki Ömer Bayram’n vuruşunda ise top üstten auta gitti. Bu pozisyondan üç dakika sonra ise Bursaspor’un sağ kullandığı serbest vuruşta kafayla indirilen topu kale önünde Sakho tamamladı ve ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havadaydı.

20181019_2_32966424_38265752_web.jpg

MUSLERA PENALTIYI KURTARDI ANCAK…

Maçtaki ilk gol 62. dakikada geldi. Bursaspor’un sol kanattan geliştirdiği atakta topla buluşan Allano Lima, ceza sahası içine girer girmez Ozan Kabak’ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Aytaç Kara’nın vuruşunu Fernando Muslera kurtardı ancak pozisyonu takip eden Kara, topu ağlara göndermeyi başararak Bursaspor’u 1-0 öne geçirdi.

20181019_2_32966666_38266381_web.jpg

EREN DERDİYOK BERABERLİĞİ GETİRDİ

Yenilen gole rağmen beraberlik için bastıran Galatsaray 77. dakikada Eren Derdiyok ile skoru 1-1’e getirdi. Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Belhanda ön direğe iyi ortaladı. Kale önünde Chedjou’nun ayağından önce kafayı sokan Eren Derdiyok topu ağlara yolladı ve durumu 1-1’e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

İlgili Haberler