Asırlık cinayet çözüldü

Asırlık cinayet çözüldü
İtalyan polisinin Sicilya Adası’nda 1909 yılına uzanan bir mafya cinayetini çözdüğü belirtildi. New York’lu bir dedektif delil toplamak için gittiği adada suikasta uğramıştı

Faili meçhule çıkmıştı
Joe Petrosino isimli New Yorklu dedektif, 1909 yılında delil toplamak için gittiği Sicilya’da silahlı suikasta uğramıştı. Petrosino’nun katilleri hiçbir zaman bulunamadı. Adanın başkenti Palermo’da iki mafya grubu üyesi 95 kişinin haraç almak suçuyla tutuklanması ile bu gizem ortaya çıktı.

Babasının amcası
Polis yetkilileri tutuklanan sanıklardan bir tanesinin ortam dinlemelerinde büyük amcasının Petrosino’nun katili olduğunu söylerken duyulduğunu açıkladı. Sanık Domenico Palazzotto, “Babamın amcası Paolo, Cascio Ferro’nun emriyle en üst düzey polis görevlisini öldürdü” diyordu.

Organize suç dedektifi
Organize suçla mücadeledeki ilk dedektiflerden biri olarak nitelendirilen Petrosino, Sicilya’da bir muhbirle görüşmeyi beklerken 4 el silah atışı ile öldürülmüştü. Saldırı ile suçlanan Cascio Ferro ve Paolo Palazzotto gözaltına alınmış ancak kanıt yetersizliğinden serbest bırakılmıştı.