Burak Elmas'ın olay twitleri ve bomba iddia: Kongreye gidecek!

Burak Elmas'ın olay twitleri ve bomba iddia: Kongreye gidecek!
Galatasaray, futbolda tarihinin en kötü günlerini geçirirken, Mali Genel Kurul öncesi Burak Elmas'ın olay twitleri ortaya çıktı. Kongre üyeleri ibra edilmemesi için kampanya başlattı, Elmas'ın olağanüstü kongreye gitmek zorunda kalacağı iddia edildi.  Dursun Özbek'in çalışmalarını hızlandırdığı, Adnan Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun da liste hazırladığı ileri sürüldü.

Galatasaray, futbolda tarihinin en kötü günlerini geçiriyor. Takım düşme hattının sınırında gezerken, 19 Haziran 2021''de başkan seçilen Burak Elmas''ın koltuğu daha 8. ayında sallanıyor.

Sarı kırmızılı camiada mart ayında yapılacak mali genel kurul için büyük bir kampanya başlatıldı. Kampanyadaki amaç Burak Elmas''ın olağanüstü kongre kararı almaya zorlanması. Elmas''ın daha önceki başkanlar Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz''i ibra etmemesinin gerekçelerini anlattığı twitler bu kampanyanın en büyük silahı oldu.

Bu twitlerde Elmas, şöyle demiş: 

"O başkanları ibra etmemiş biri olarak;

1- Şimdi gelelim benim şahsi kararımın sebebine. Bunu açıklamak zorunda değilim ama iyi Galatasaraylılar tarafından bilinmesinde fayda var.

2- Dursun Özbek dönemini idari olarak ibra etmedim. Mustafa Cengiz''in ilk dönemini mali ve idari ibra ettim. Son dönemini mali ibra ettim ve idari olarak ibra etmedim. İdari ibra kararımı seçime gitsin diye değil, başkanlığını beğenmediğim için etmedim.

3- Benimle yaşadığı olaylarda yalan söylediği için, şampiyon takımı forvetsiz bıraktığı için, Fatih Terim düşmanlarına gerekli tavrı koymadığı için, devre arası transferleri son ana bıraktığı için, camia içine sert, Galatasaray düşmanlarına yumuşak davrandığı için

4- Sürekli gereksiz şekilde iletişim hataları yaptığı için ibra etmedim. Benim şahsi sebeblerim net. Beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez."

İşte bu twitler şu anda Galatasaray camiasında en çok konuşulan olay ve sosyal medyada kongre üyeleri arasında bol bol paşlaşılıyor.  Yönetimin muhalifleri bu twitleri büyük koz olarak görüyor.

YA İBRA, YA SEÇİM

Mart ayında mali kongrede idari olarak ibra etmeme kararında olanların çoğunluğu mali olarak da ibra etmeme yanlısı. Bu şekilde Elmas''ın olağanüstü kongre kararı almak zorunda kalması hedefleniyor. 

Hatta Elmas''a "Ancak olağanüstü kongre kararı alırsan ibra ederiz. Yoksa hem idari hem de mali açıdan ibra etmeyiz" teklifinin yapılacağı da ileri sürülüyor ve zorunlu olarak kongre kararı alacağı belirtiliyor.

BİR SENE BİLE DAYANAMAZ!

Elmas''ın kesin olarak olağanüstü kongre kararı alacağına inanan ve başkanlığa adaylığını koymayı düşünen isimlerin de çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ifade ediliyor. 

İlk ortaya çıkan isimler Adnan Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu olmuştu. 

Ancak eski başkan Dursun Özbek''in de adaylığı konusunda kesin kararlı olduğu ortaya çıktı.

Özbek son kongrede aday olmamıştı. İddiaya göre de yakın çevresine "Bunlar bir sene bile dayanamaz. Kesinlikle kongre gidecekler. Ben o zaman aday olup, başkan seçileceğim" demişti.

Hatta Dursun Özbek''in 19 Haziran''daki kongreden hemen sonra kolları sıvadığı ve neredeyse yönetim listesini bile tamamladığı ileri sürülüyor. Özbek''in listesinde Abdurrahim Albayrak''ın da olacağı iddia ediliyor.

İlgili Haberler