Galatasaray-Beşiktaş maçı muhtemel 11'ler

Galatasaray-Beşiktaş maçı muhtemel 11'ler
Spor Toto Süper Ligi'nin 32. haftasında bu akşam Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Ligi Hasan Doğan Sezonu 32. hafta mücadelesinde bu akşam Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecekler.

MAÇI METE KALKAVAN YÖNETECEK

Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kariyerinde 4. derbiye çıkacak 37 yaşındaki Kalkavan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Esat Sancaktar yapacak.

GALATASARAY, İÇ SAHADA

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş'ı ağırlayacak Galatasaray'ın bu sezon deplasmandaki kötü performansının aksine iç sahada bileği bükülmüyor.

Süper Lig'de zirve yarışından erken kopan sarı-kırmızılı ekip, lider Beşiktaş'ın 28, ikinci Fenerbahçe'nin ise 25 puan gerisine düştü. Ligde geride kalan 31 haftada 11 galibiyet, 12 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 45 puan toplayan ve 6. sırada yer alan Galatasaray, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

Bu sezon deplasmanda 16 karşılaşmaya çıkan Galatasaray, toplam 48 puandan sadece 15'ini alabilirken, 33 puanı rakiplerine kaptırdı. Dış saha performansında ligin en kötü 8. takımı olan Galatasaray, deplasmanların aksine sahasında daha etkili bir görüntü çizdi.

Sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Arena'daki 15 müsabakada 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgi alarak, toplam 45 puanın 30'unu hanesine yazdırdı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Torku Konyaspor'un ardından bu sezon iç sahadaki en başarılı 4. takım oldu.

BEŞİKTAŞ İÇİN ÇOK KRİTİK MAÇ

Spor Toto Süper Lig lideri Beşiktaş, şampiyonluk yarışında çok önemli bir derbiye çıkacak.

Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala 73 puanla zirvede yer alan ve ikinci Fenerbahçe'nin 3 puan önünde bulunan siyah-beyazlı takım, Galatasaray ile oynayacağı kritik derbiden galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk yolundaki avantajını korumayı hedefliyor.

Beşiktaş, ligi ilk 5 sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılım hakkını elde etmeyi hedefleyen, 45 puan ve averajla 6. sırada bulunan Galatasaray ile sezonun ilk yarısında oynadığı derbiyi 2-1 kazanmıştı.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Fernando Muslera, Koray Günter, Jason Denayer, Hakan Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder,  Lukas Podolski

Beşiktaş: Tolga Zengin, Andreas Beck, Marcelo Guedes, Dusko Tosic, İsmail Köybaşı,  Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Jose Sosa, Olcay Şahan, Ricardo Quaresma, Mario Gomez