Galatasaray Gaziantepspor'u rahat geçti / Maç Özeti

Galatasaray Gaziantepspor'u rahat geçti / Maç Özeti
Spor Toto Süper Lig'in 14.haftasında Galatasaray Gaziantepspor'u 3-1 mağlup etti. Türk Telekom Arena'daki nefes kesen maçta sarı kırmızılılar Yasin Öztekin'in attığı 3 golle 3 puanın sahibi oldu.

Galatasaray bu sonucun ardından puanını 29'a çıkardı. Kötü gidişe 'dur' diyemeyen Gaziantepspor ise 11 puanda 15.sırada kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da geçtiğimiz günlerde teknik direktör İsmail Kartal'la yolları ayrılan Gaziantepspor'u konuk etti. Ligde üst üste 2 maç kazanan Sarı-Kırmızılılar, zor günler geçiren Gaziantepspor karşısında kazanıp, zirveyi takibi sürdürmeyi devam ettirdi.

MAÇ ÖZETİ

Mücadele oldukça hızlı başladı.

Hem Galatasaray, hem de Gaziantepspor ilk 8 dakikada 2'şer net pozisyon buldu, ancak son vuruşlar yetersiz kaldı.

Yüksek tempo beraberinde de golü getirdi. 12. dakikada Podolski'nin pasında Bruma kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleciden seken topu Yasin Öztekin filelere gönderdi. Yıldız futbolcu asker selamı vererek gol sevincini kutladı, ardından çevik kuvvetle sevincini paylaştı.

23. dakikada Mohomed Fatao kırmızı kart gördü.

43'üncü dakikada Wesley Sneijder'in ara pasında Bruma savunmanın arkasına saktı, ancak Gaziantep savunması topu kornere uzaklaştırdı.

45. dakikada Galatasaray 2. gole çok yaklaştı. Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından vurduğu şut karambolde Serdar Aziz'in önünde kaldı. Milli futbolcu yüzde 100'lük pozisyonda topu auta gönderdi.

Maçta ilk yarı, Yasin Öztekin'in 12. dakikada attığı golle 1-0 sona erdi.

İkinci yarıda Martin Linnes, yerini Sabri Sarıoğlu'na bıraktı.

Podolski 81. dakikada sahada kaldı ve 1 asist kaydetti.

İkinci yarıda Martin Linnes, yerini Sabri Sarıoğlu'na bıraktı.

46. dakikada Lukas Podolski, rakibinin yüzüne yaptığı müdahele sonrası hakem Halil Umut Meler'den sarı kart gördü.

Sneijder ve Gökhan Değirmenci düellosu!

51. dakikada Galatasaray Sneijder'le çok etkili geldi. Hollandalı yıldız sağ kanattaki Yasin'le topu buluşturup ceza sahası içerisine koşu yaptı. Yasin'in pasında topuğuyla klas bir dokunuş yapan Sneijder'e kaleci Gökhan Değirmenci geçit vermedi.

Wesley Sneijder, birçok pozisyonda kaleci Gökhan'ı geçemedi.

Galatasaray, Wesley Sneijder'le 55'inci dakikada 2. gole çok yaklaştı. Hollandalı'nın ceza sahası dışından vurduğu şutu, Kaleci Gökhan güçlükle önledi.

61'de Sneijder ve Gökhan Değirmenci bir kez daha karşı karşıya geldi. Sneijder'in müthiş füzesini, kaleci Gökhan nefis çıkardı. Aynı dakika içerisinde sakatlanan Serdar Aziz'in yerine Semih Kaya oyuna dahil oldu.

Goller arka arkaya!

66'da Galatasaray'ın beklediği gol geldi. İlk golün sahibi Yasin Öztekin, Podolski'nin pasında ceza sahası dışında topla buluştu ve tek vuruşla ağları buldu: 2-0.

74'üncü dakikada Gaziantepspor farkı 1'e indirdi. Kullanılan kornerde El Yasa'nın kafa vuruşu ağlarla buluştu: 2-1.

Kırmızı kart!

79'da Mohammed Fatao, Bruma'ya yaptığı hareket nedeniyle 2. sarı karttan kırmızı kart gördü.

Poldi çıktı, Eren girdi!

81'inci dakikada Lukas Podolski, yerini Eren Derdiyok'a bıraktı.

83'te Yasin Öztekin hat-trick yapma fırsatı buldu. 2 gollü yıldız ismin ceza sahasından yaptığı vuruş, az farkla auta gitti.

86. dakikada Wesley Sneijder ve Selçuk İnan sarı kart gördü.

87'nci dakikada Galatasaray Eren Derdiyok'la çok net bir pozisyonu daha harcadı. Bruma'nın pasında Eren çok bekledi ve açısını kaybetti; topu yan ağlara nişanladı.

Gökhan Değirmenci devleşti! 

10 kişi kalan rakibi karşısında üst üste pozisyonlar bulun Galatasaray'ın karşısına Gökhan Değirmenci dikildi. 90'da Sneijder'in mükemmel şutunu tecrübeli kaleci yine çıkarmasını bildi.



Eren saç baş yoldudu!

Galatasaray'da Eren Derdiyok 91. dakikada inanılması bir gol kaçırdı. Carole'ün pasında altı pas üzerinde bomboş kalan Eren, topu auta yolladı.

RIEKERINK'TEN TEK DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Gaziantepspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda tek değişiklik oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan ve 2-1 kazanılan Kasımpaşa karşılaşmasının ilk 11'inde tek değişikliğe giderek, Sabri Sarıoğlu'nun yerine Martin Linnes'i oynattı. Sabri Sarıoğlu, maçın yedekleri arasında yer aldı. 


LİNNES MEVKİSİNE DÖNDÜ 

Teknik direktör Riekerink'in Sabri Sarıoğlu'nun yerine sağ bekte görev verdiği Martin Linnes, yeniden mevkisine dönmüş oldu. Sezonun ilk haftasında Kardemir Karabükspor'a karşı ilk 11'de sahaya çıkan ve savunmanın sağında görev alan Linnes, beklentilerin çok altında kalan performansı sonrası henüz 39. dakikada oyundan alınırken, yeniden süre alabilmek için 12. haftaya kadar beklemek zorunda kaldı. 

Lionel Carole'ün sarı kart cezalısı olması nedeniyle Bursaspor karşısına ilk 11'de çıkan ve sol bekte görev alan Norveçli oyuncu, performansıyla göz doldurmasına karşın, Carole'ün cezasını doldurmasının ardından son oynanan Kasımpaşa maçında da yedek soyunmak durumunda kaldı ve son 2 dakikada oyuna girebildi. Gaziantepspor maçına ilk 11'de başlayan Linnes, bu sezon ligde ikinci kez 11'de bir maça başladı ve üçüncü kez süre almış oldu. 



"TERÖRÜ LANETLİYORUZ" PANKARTIYLA SAHAYA ÇIKTILAR 

Galatasaray ve Gaziantepspor takımları, dün Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısına tepki olarak sahaya birlikte çıktı. İki takım oyucuları, karışık olarak ellerinde, "Terörü lanetliyoruz" yazılı bir pankartla sahaya çıkarlarken, ardından terör saldırısında yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Futbolcular, seremoni sonrasında ellerindeki karanfilleri görevli polislere verdi. Öte yandan, taraftarların yaptığı tezahüratlar üzerine sarı-kırmızılı futbolcu Selçuk İnan, saha kenarındaki polislerden birini yanına alarak tribünlere götürdü. Bu esnada taraftarlar alkışladı. 



TARAFTARLARDAN TERÖR SALDIRISINA TEPKİ 

Galatasaray-Gaziantepspor maçında taraftarlar, İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi. Müsabakayı izleyen hem Galatasaraylı hem de Gaziantesporlu taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatanbölünmez" tezahüratı yaptı. Çevik kuvvet polislerinin sahaya girişinde, tribünlerden alkışlar yükseldi. Futbolseverler, güvenik güçleri lehine tezahüratlarda bulunarak, moral vermeye çalıştı. Ayrıca, seremoni sırasında Odeabank kapalı tribünde dev bir Türk bayrağı açıldı.