Galatasaray gidenlerle adını tarihe yazdırdı

Galatasaray gidenlerle adını tarihe yazdırdı
Sarı kırmızılılar bu sezon transferde ezeli rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın aksine aldığı değil yolladığı isimlerle gündeme geldi

Transferin son gününde İnter’e Melo’yu satan, Telles’i satın alma opsiyonlu kiralayan Aslan 11’i kiralık olmak üzere 22 futbolcusuyla yollarını ayırdı.

Süper Lig’de ilk transfer dönemi sona ererken, Galatasaray aldığı ile değil, gönderdiği transferlerle tarihe geçti..Ezeli rakipleri Fenerbahçe Nani ve Van Persie, Beşiktaş Gomez ile Querasma, Trabzonspor M’Bia ve N’Doye gibi yıldız transferleri ile anılırken, sarı kırmızılılar gelenlerle değil gidenlerle adını duyurdu.. Sarı-kırmızılı kulüp, 11’i kiralık olmak üzere 22 futbolcu ile yollarını ayırarak, kırılması oldukça güç bir rekora imza attı. 11 futbolcuyu kadrosuna katan Fenerbahçe, kuşkusuz transfer döneminin şampiyonu olurken, ezeli rakibinin aksine ayrılıklar konusunda ise Galatasaray, uzak ara zirvede yer aldı. Cimbom,  2015-2016 sezonu operasyonuna sözleşmesi biten futbolcularla başladı. Yabancılardan Emmanuel Eboue ve Goran Pandev, yerlilerden Aydın Yılmaz, Gökhan Zan ve Porto’dan kiralanan kaleci Sinan Bolat’a veda edildi.

Amrabat satıldı

Geçtiğimiz sezon Malaga’da başarılı bir performans sergileyen Nordin Amrabat için İspanyol ekibi satış opsiyonu kullandı. Galatasaray’a 8.6 milyon Euro’ya gelen Faslı oyuncu, La Liga’ya 3.5 milyon Euro’ya transfer oldu. Bonservisine 10 milyon Euro ödenen Bruma ise beklentileri karşılayamayınca 1.9 milyon Euro bedel ile bir diğer İspanyol ekibi Real Sociedad’a kiralandı. Takımda kalması beklenen Sercan Yıldırım, 3 milyon Euro’ya geldiği Bursaspor’a bedelsiz olarak kiralandı. Furkan Özçal, Endoğan Adili, Umut Gündoğan ve Oğuzhan Kayar, Alperen Uysal, Emre Can Coşkun ve Berk İsmail Ünsal da kiralık gitti. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun gözüne giremeyen Dany, Yekta, Blerim Dzemaili ve genç futbolcu Kaan Baysal’ın sözleşmeleri de feshedildi. Mancini döneminde 2 milyon Euro’ya alınan Lucas Ontivero, Slovenya takımlarından Olimpik Ljubljana’ya kiralandı.

Denayer ile Grosskeutz geldi

Son ayrılık haberleri ise yaz dönemi boyunca takımda kalıp kalmayacağı konuşulan Felipe Melo ve Paris Saint Germain iddiasıyla manşete çıkan Alex Telles’ten geldi. 3.1 milyon Euro’luk garanti ücretini 500 bin euro aşağı çekip Mayıs 2016’da bitecek sözleşmesini 3 yıl uzatan Brezilyalı yıldız, 3.7 milyon’a, Brezilyalı sol bek Telles de 1 milyon 550 bin Euro kiralama bedeli ve 8.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuyla İnter’e imza attı. Böylece sarı-kırmızılı ekipteki operasyonun boyutu 22 futbolcuyu buldu. Sarı kırmızılılar son günde ise 2 transfere imza attı. Manchester City’nin 20 yaşındaki savunma oyuncusu Jason Denayer ile anlaşma yaptı. 1 yıllığına kiralanan Belçikalı futbolcuya 596 bin sterlin garanti ücret ve maç başı 11 bin sterlin, kulübüne ise 317 bin sterlin ödenecek. Sarı kırmızılıların bir diğer transferi ise Alman ekibi Dortmund’dan Kevin Grosskeutz oldu.