Galatasaray Kasımpaşa maçının ardından kıyamet koptu. Fenerbahçe'den çok sert açıklama

Galatasaray Kasımpaşa maçının ardından kıyamet koptu. Fenerbahçe'den çok sert açıklama
Galatasaray-Kasımpaşa maçında konuk ekibin beklediği penaltı pozisyonu ile ilgili yankılar devam ediyor. Kasımpaşa Kulübü'nün sert açıklamasının ardından Galatasaray ile şampiyonluk yarışında olan Fenerbahçe'den olay bir paylaşım geldi. Spor yorumcularının büyük bir bölümü ise pozisyonun penaltı olduğu görüşünü savundu.

Galatasaray'a 2-1 yenilen Kasımpaşa, Varga'ya faul yapıldığını ve penaltı verilmediğini belirterek, VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Fenerbahçe VAR tepkisi gösterirken, spor yorumcularının tavrı dikkat çekti.

İşte o pozisyon:

FENERBAHÇE'DEN SERT AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray’ın Kasımpaşa’yı 2-1 yenerek liderliğini sürdürdüğü karşılaşmanın ardından Twitter hesabından sert bir paylaşım yaptı.

Sarı-lacivertli takım, Kasımpaşa Kulübü’nün de açıklama yaparak penaltı beklediği pozisyon nedeniyle tepki gösterdiği maçın ardından “Kirli lobi VAR, Şaibe VAR, Kayırma VAR, Haksızlık VAR, ADALET YOK” ifadelerini kullanarak tweet attı!

İşte o paylaşım:

Spor yorumcusu eski hakem Deniz Çoban, Süper Lig'in yayıncı kuruluşunda Galatasaray - Kasımpaşa mücadelesinin önemli ve tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi. Maçın 1-1 olduğu dönemde Galatasaray ceza alanında yerde kalan Kasımpaşalı Kevin Varga pozisyonu için "Net penaltı" yorumunu yapan Çoban, "Kasımpaşalı oyuncu burada hızlı davranıp topu çalıyor. Hakem de görebileceği en iyi yerden görüyor pozisyonu... Sonra eliyle çarpışma işareti yapıyor. Bu net bir penaltı. Tartışılmayacak bir penaltı bu..." ifadelerini kullandı.

Deniz Çoban'ın Beinsports'taki değerlendirmeleri şu şekilde:

"MAÇIN DENGESİZLİĞİ HAKEMİN GENÇ OLMASINDAN"

Bu tür önemli maçlar için Erkan Özdamar, tecrübeli bir hakem değil. Metin Tokat'ın Erkan Özdamar aşkı bitmiyor. Fenerbahçe maçında Halis Özkahya vardı. Yarınki Beşiktaş maçında Yaşar Kemal Uğurlu olacak. 3 tane şampiyonluk adayı takım ve ikisinde tecrübeli bir hakem varken, bu maçta henüz 2. kez büyük takım maçı yöneten bir hakem var. Bu dengesizlik belki de bu maçı buraya getirdi.

"KASIMPAŞA'NIN POZİSYONU NET BİR PENALTI"

Kasımpaşalı oyuncu burada hızlı davranıp topu çalıyor. Hakem de görebileceği en iyi yerden görüyor pozisyonu... Sonra eliyle çarpışma işareti yapıyor. Bu net bir penaltı. Tartışılmayacak bir penaltı bu...

VAR'la diyaloğa geçtiler. Muhtemeldir ki, VAR burada ne olduğunu sordu. Keşke imkanım olsa da aralarında ne konuştuklarını bilsem!

Orta hakem 'Kırmızılı topa dokunamadı' veya başka türlü bir söz söylese, VAR'ın diyeceği tek şey "Gel izle" olur. Bu net bir penaltı. 

KİM NE DEDİ

Spor yorumcuları da maçın ardından pozisyonu değerlendirdi.

İşte yorumcuların o pozisyon hakkındaki tavrı:

Erman Toroğlu: Penaltı değil

Rıdvan Dilmen: Penaltı

Serdar Ali Çelikler: Penaltı

Ahmet Çakar: Penaltı

Selçuk Dereli: Penaltı

Ali Gültiken: Penaltı değil

Tümer Metin: Penaltı