“Galatasaray önünde gol patlaması yaparız”

“Galatasaray önünde gol patlaması yaparız”
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve teknik direktör İsmail Kartal, ezeli rakiplerinden çok daha güçlü olduklarını belirterek “Şimdiye kadar oynadığımız maçlarda kaçırdıklarımızı bu hafta gol yaparsak sahadan hiç kimsenin beklemediği bir skorla galip ayrılırız” dediler.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbolcularıyla yaptığı toplantıda “Sakin olun. Söylenenlere bakmayın. Ben size güveniyorum. Sahaya çıkın, futbol oynayın. Sizin kaliteniz G.Saray’ı yenmeye yeter. Kaçırdığınız gol pozisyonlarını bu kez atarsanız eminim ki sahadan farklı galip ayrılırsınız” dedi. Eleştirilerin odağındaki Emenike’ye güvendiğini belirten Yıldırım, “Forvetlerden patlama bekliyorum. Özellikle Emenike’den. Ama sadece Emenike değil herkes gol için çaba göstermeli. Biz yönetim olarak tüm görevlerimizi yerine getiriyoruz. Taraftarın, camianın G.Saray derbisi ile mutlu olmaya ihtiyacı var. Bu nedenle galibiyet almak zorundasınız. Bu tarz kritik maçları daha önce defalarca kazandık. Yine kazanırız. Yeter ki kendisini strese sokmayın, baskı altına almayın” ifadelerini kullandı. Galatasaray’ın Kadıköy’de 16 yıldır kazanamadığını kaydeden Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: “En kötü zamanınızda onları en tepedeyken devirdiniz. Şükrü Saracoğlu’nda favori her zaman için F.Bahçe’dir. Emin olun ki onlar buraya titreyerek geliyor.” 

Kartal’dan emirler
F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal da maç bitinceye kadar herkesin kendisine ve oyuncularına güvenmesini istedi ve iddialı konuştu. Galatasaray’dan kat be kat üstün bir takım olduklarını kaydeden Kartal, “3 puan alırsak eski günlere döneriz ve şampiyon oluruz. Sow ve Emenike çok kaliteli oyuncular. Eğer şansızlıklarını kırarlarsa çok gol atarız. Türkiye’nin en iyi defans oyuncularına sahibiz. Golcülerimiz de dünya çapında. Beraberliği aklımızın ucundan daha geçirmiyoruz. Ya 3 puan ya 3 puan. Taraftarımız yeni bir Kadıköy bayramına hazır olsun” diye konuştu. Futbolcularıyla sürekli bire bir toplantılar yapan Kartal, öğrencilerine “Sakin olun ve kesinlikle kart görmeyin. Hakem ile konuşmayın, ikili diyaloglarda girmeyin. Sinirlerinize hakim olun. Emenike ve Sow; özellikle ikiniz sadece gol atmak için uğraşmayın. Önemli olan kazanmamız. Gol attırmak da en az atmak kadar mühim. Unutmayın bu maçı kazanamazsak şampiyonluk şansımız belki bitmez; ama sıkıntıya girer” diye konuştu.

Faruk Malik