Galatasaray Tudor ile anlaştı

Galatasaray Tudor ile anlaştı
Riekerink'le yolları ayıracak olan Galatasaray'da yeni hoca belli oldu. Futbol takımının başına Karabükspor'la bu sezon iyi bir çıkış yakalayan Igor Tudor geçiyor.

Galatasaray'da Jan Olde Riekerink devri sona erdi. Zirvedeki tüm rakiplerinin puan kaybettiği haftada TT Arena'da kötü bir oyunla Kayserispor'a mağlup olan ve taraftarının "Yönetim istifa" tezahüratlarıyla stadı terk eden Sarı Kırmızılılar'da fatura Riekerink'e kesildi ve Hollandalı teknik adamla yolların ayrılması kararı alındı.

Riekerink'in yerine gelecek kişi konusunda yönetimde birçok senaryo masaya yatırıldı. Son karar olarak Karabükspor'la başarılı bir sezon geçiren Igor Tudor'da karar kılındı.

Galatasaray, Kardemir Karabükspor'a 150 bin Euro'luk çıkış maddesini ödeyerek, Hırvat teknik adamı takımın başına getirdi.

IGOR TUDOR KİMDİR?

Igor Tudor (d. 16 Nisan 1978, Split), Hırvat futbolcu ve teknik direktör. Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un teknik direktörlüğünü yapmaktadaydı. Bugün ise Igor Tudor'ın Galatasaray ile anlaşmaya vardığı açıklandı.

1995 yılında Hajduk Split'de stoper mevkisinde oynamaya başlamıştır. 58 maçta 5 gol atmıştır. 1998 yılında Juventus'un dikkatini çekmiş ve bu takıma transfer edilmiştir. 2004'te AC Siena'ya kiralanmıştır. 2006 yılında tekrar Juventus'a gelmiştir. 1997 yılında ilk kez Hırvatistan Millî Futbol Takımı'na seçilmiştir. Juventus tekrar Serie A'ya yükselince Hajduk Split takımına yollanmıştır ve orada kariyerini noktalamıştır. 2013 yılından 2016 yılına kadar Hajduk Split'in teknik direktörlüğünü yapan Tudor, 2016/17 sezonu öncesinde Kardemir Karabükspor ile anlaşmaya varmıştı.