"Türkiye transfer çöplüğü"

"Türkiye transfer çöplüğü"
Ümit Karan, Süper Lig ekiplerinden GZT Giresunspor’un antrenmanını takip ederek teknik direktör Hakan Keleş ile bir süre sohbet etti.

Galatasaray ve Süper Lig’de birçok takımın formasını terleten A Milli Futbol Takımının eski oyuncusu, teknik direktör Ümit Karan, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya’da kamp yapan takımları ziyaret ederek, antrenmanları izledi. Ümit Karan, Süper Lig ekiplerinden GZT Giresunspor’un antrenmanını takip ederek teknik direktör Hakan Keleş ile bir süre sohbet etti. Ümit Karan, DHA''nın sorularını da yanıtladı.

"GALATASARAY’IN İŞİ KOLAY DEĞİL"

Milli maçlar nedeniyle verilen ara dönemde hem takımları gördüğünü, hem arkadaşlarını ziyaret ettiğini, hem de oyuncu alışverişi yaptıklarını söyleyen Ümit Karan, "Ligde kritik bir döneme girdik. Giresun alt tarafta oynuyor. Galatasaray’ın da işi kolay değil. İkinci son dönemdeki maçlarda her 3 puan altın değerinde olacak. İyi savaş vermek gerekiyor. İyi futbol oynamak lazım. Futbol oynamaktan ziyade ligde kalmak için puan toplamak lazım" dedi.

"ŞİMDİ ÖYLE İSİMLER GELMİYOR"

Gelecek sene uygulanacak yeni yabancı kuralına da değinen teknik direktör Ümit Karan, "Biz oynarken bu kadar yabancı yoktu. Bence yabancı kuralı yanlış. Futbolda yabancı Türk, Rus, Amerikalı olmaz. Futbolda iyi ya da kötü futbolcu vardır. Ama Türkiye’ye geldiğimiz zaman yabancıların gereksiz gelmelerinden dolayı biz bu kuralı getiriyoruz. Çünkü bu yabancıların çoğu boş transfer.

Boş transfer olduğu için kulüplerin çoğu zararda. O zaman bir kısıtlama gelmesi lazım. Bizim zamanımızdan Hagi, Alex, Drogba gibi isimler vardı. Şimdi Türkiye’ye baktığın zaman böyle bir isim yok. Bu isimler geldiği zaman Türkiye futbolu bir yere gelebiliyor.

Şu an Türkiye transfer çöplüğü olmuş. Her oyuncu istediği gibi gelebiliyor. Olmaz ki, dediğim gibi burası Dubai, Katar değil. Futbola katkı sağlayacak oyuncular getirmemiz lazım. Filipescu, Popescu, Alex, Roberto Carlos gibilerini getirsinler. Ama bunları getirmedikleri sürece yabancı kısıtlaması doğru" açıklamasında bulundu.