Galatasaray'a dev proje

Galatasaray'a dev proje
İşte Galatasaray’ın kurtuluş projesi.... Mayıs 2016 itibarı ile 1 milyar 494 milyon TL borcu bulunan Galatasaray, Riva ve Florya arazileri için Emlak Konut GYO ile imzaları attı.

Galatasaray, “kurtuluş” gözüyle baktığı bu iki projeden tam 1.5 milyar TL gelir bekliyor. G.Saray Başkanı Dursun Özbek, “Bu proje için çok çalıştık, büyük mesai harcadık” dedi.

İHALEYE ÇIKILACAK

Dün taraflar arasında atılan resmi imzaların ardından Emlak Konut GYO, Riva ve Florya arazileri için proje üretip, uygulama hazırlığını yapacak. Daha sonra 22 bin 627 metrekarelik Florya ve 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçüme sahip Riva arsası için projeyi yapacak müteahhit firmanın belli olması adına Emlak Konut GYO, ihale düzenleyecek.

BAŞKAN DİVANDA AÇIKLAYACAK

Sarı kırmızılı yönetimin 1.5 milyar lira gelir beklediği proje bugünden itibaren sarı kırmızılı kulübün bankalar nezdinde de elini güçlendirecek. Dursun Özbek, Temmuz ayında yapılacak olan Divan Kurulu toplantısında iki proje hakkında genel kurul üyelerine detaylı bilgiler verecek.

500 MİLYON EURO

Perez değer artışını paraya çevirmek amacıyla, arsanın yüzde 20’sini gayrimenkul geliştirme fonlarına sattı. Burada yapılan plazanın satışından 500 milyon Euro’luk bir finansal kazancı da kulübün kasasına koymayı başardı.

Başkan, ayrıca, Real’in elinde olan yüzde 80 oranındaki arsayı da yerel yönetime devrederek, karşılığında halka açık bir park ve takıma ait bir spor tesisi yapılmasını sağladı.

GALATASARAY HİSSELERİ FIRLADI

Galatasaray'ın iki arazi için protokol imzalaması Borsa İstanbul’daki hisselerine doping etkisi yaptı. Yüzde 20’ye varan yükselişle borsanın en çok yükseleni olan hisselerin değeri 23.92 liraya çıktı. Hisseler güne 20 liradan başlamıştı.