Galatasaray'a TFF'den büyük şok

Galatasaray'a TFF'den büyük şok
Şampiyonlar Ligi 2.Ön Eleme Turu'nda PSV ile karşılaşacak olan Galatasaray, TFF'den gelen kötü haberle sarsıldı. Sarı Kırmızılı ekipte, Oğulcan Çağlayan'ın lisansı çıkmadı ve maç kadrosu için UEFA’ya bildirilemedi.

Gelen haberle sarsıldılar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile dört büyük kulüp arasındaki gerginlik sürüyor. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde 21 Temmuz’da PSV ile oynayacağı 2. eleme turu ilk maçı öncesinde dün UEFA’ya listesini verdi. TFF''den şok bir geri dönüş aldı.

OĞULCAN''A İZİN ÇIKMADI

Geçen sezon ‘usulsüz transfer ’ gerekçesiyle 6 maç ceza alan ancak UEFA''nın "lisans verilebilir" dediği Oğulcan Çağlayan''a, TFF’den lisans çıkmadı ve UEFA listesinde yer alamadı.

YENİ TRANSFERLER LİSTEDE

Sarı kırmızılılarda yeni transferler Aytaç Kara, Alpaslan Öztürk ve Barış Yılmaz listede yer aldı.

Sarı kırmızılılar ayrıca, 20 Temmuz’a kadar UEFA listesinde değişiklik yapabilecek. Aslan, yeni transfer yaparsa, UEFA listesinde iki değişiklik gerçekleştirebilecek.

BURAK ELMAS AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan TFF kararından önce canlı yayındaki programda Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Oğulcan Çağlayan davası ile ilgili şunları söylemişti:

“Çok enteresan bir şey anlatacağım. Tereddütlüydüm ama anlatacağım. Bizim bir oyuncumuzun transferi konusunda başka bir kulüple davamız var. İtiraz ettik ve mahkemede görülüyor. UEFA bunu devam eden problemli alacaklar statüsünde görüp bize transfer izni ve oyuncumuza izin verdi. Federasyon bize Avrupa kupasında oynatmamız gereken oyuncu için hala izin verip vermediğini açıklamadı. Gerekçe yok. Neden vermedi biliyor musunuz? Bu akşam ne diyeceğiz onu bekliyorlar. Galatasaray nasıl bir tutum sergileyecek anlayamadılar hala. Konuyu halletmekle yükümlü olan federasyon. Federasyon konuyu delege ediyor. Ben bakanlığa gidip Türk futbolunun sorununu halletmek zorundaysam federasyona ne ihtiyaç var?”

Kulüp başkanları geçen günlerde canlı yayına çıkarak federasyona karşı tavır aldıklarını açıklamışlardı.

NE OLMUŞTU?

Oğulcan Çağlayan, geçtiğimiz sezon Çaykur Rize ile yaptığı opsiyonlu sözleşmenin uzatılmasını kabul etmemiş, normal sözleşmesini tamamlamadan takımdan ayrılmıştı. Bunun üzerine Karadeniz kulübü, başarılı futbolcudan şikayetçi olmuştu.

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Çaykur Rize’ye 1 milyon 200 bin euro ödenmesine hükmetmiş, Tahkim Kurulu da bunu onamıştı. Bunun üzerine Galatasaray, kararı Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Çaykur Rizespor da, Galatasaray’a transfer yasağı ve Oğulcan’ın lisansının vize edilmemesini talep etti ve bu istek TFF tarafından kabul gördü.

İlgili Haberler