Galatasaray'da 3 ismin üzeri çizildi

Galatasaray'da 3 ismin üzeri çizildi
Süper Lig şampiyonu Galatasaray'da Fatih Terim çok sayıda oyuncunun ismini çizdi. Terim'in yola devam etmeme kararı aldığı futbolcuların yanı sıra takımda kalmasını istediği oyuncuları da yönetime bildirdiği öğrenildi.

G.Saray'da üç oyuncuyla yolların ayrılması kesinleşti. Sözleşmeleri biten Carrasso, Latovlevici ve Koray Günter kulüptekiler ile vedalaştı. Yasin'in kalma ihtimali düşük. Yedek kaleci Eray altyapı kontenjanından kadroda tutulabilir. Kutlamalarda yuhalanan ve şampiyonluk tişörtüne bile koyulmayan Tarık Çamdal yeni sezonda kesin olarak yok. Kiralık sözleşmeleri sona eren Nagatomo ve Denayer'in UEFA kararı resmiyet kazanınca, bonservisleri alınmaya çalışılacak. Sevilla'dan dönen Carole maliyeti düşük (yıllık 700 bin Euro) olduğu için yaz kampına götürülecek. Sözleşmesi biten Donk'la ise aynı maddi koşullarda (1.5 milyon Euro garanti para) başarı performansına bağlı 1+1 yıl opsiyonlu sözleşme imzalanacak.

MAİCON'UN DURUMU MUAMMA

Galatasaray'da Maicon'un durumu muamma... Aynı şekilde Denayer'in durumu da sallantıda. Gelecek sezon için alttan alta stoper görüşmeleri devam ederken Sevilla, Fenerbahçe'den transfer ettiği Simon Kjaer'i Galatasaray'a önerdi. Barcelona'dan Yerry Mina'yı almak isteyen İspanyol kulübü, Lenglet'i elinde tutabilirse maaş dengesi açısından Danimarkalı stoperi, G.Saray'a gönderebileceklerini iletti.

Fanatik'te yer alan habere göre, Şampiyonlar Ligi'ni düşünen ve bu arenada başarılı olabilecek bir kadro kurmak isteyen Fatih Terim, dış transferdeki planlarını 26 Mayıs'taki başkanlık seçimlerinin ardından oluşacak ortama göre şekillendirecek. Sezon başında Osmanlıspor'dan transfer edilen fakat ara transfer döneminde 16 milyon euro'ya Stoke City'ye giden Badou Ndiaye'nin tekrar takıma dönmesini isteyen Fatih Terim, Senegalli oyuncunun forma giydiği Stoke City'nin küme düşmesi nedeniyle bu transfere öncelik verdi. Badou Ndiaye'nin kiralık olarak transfer edilmesi gündeme gelirken Stoke City'nin bir başka yıldızı Xherdan Shaqiri de Terim'in markajına girdi. İsviçreli oyuncuyu Basel döneminde de gündemine alan Terim, yıldız futbolcuyu yeni sezon öncesi yeniden aklına yazdı.

BEŞİKTAŞ'LA FELLAİNİ SAVAŞI

İngiltere'de eşyasını toplayan ve Manchester United'dan ayrılan Fellaini için Beşiktaş'la Galatasaray karşı karşıya gledi. Belçikalı yıldızı Siyah Beyazlı kulübün çok istediği İngiliz basınında yazılırken Galatasaray'ın da ciddi biçimde ilgilendiği oyuncuya Milan da 3 yıllık bir teklif yaptı.

G.Saray’dan teklif aldığını açıklayan önce “Kararımı vermedim” diyen sonra da bugün yaptığı açıklamayla Juventus'tan ayrılacağını açıklayan Asamoah defteri yeniden açıldı.  Çizme basını, “Inter, Devler Ligi’ne gidemediği için transfer yatabilir” yorumunu yaptı. Galatasaray bir adım öne geçti. 

DONK KALIYOR

Galatasaray'da Fatih Terim'in gelmesinin ardından adeta yeniden doğan Donk ile sözleşme uzatma kararı alındı. Sözleşme 1+1 yıllık olacak ve oyuncu 1,5 milyon euro alacak.

Galatasaray teknik direktörü, yeni sezon için transferçalışmalarına şimdiden başladı. Hedefinde Trezeguet ve Serdar Gürler var. Fanatik gazetesinde yer alan habere göre Terim'in listesinde Süper Lig'den iki oyuncu kulunuyor. Bu isimler Kasımpaşa'nın Mısırlı oyuncusu Trazeguet ve Osmanlıspor'un milli futbolcusu Serdar Gürler. Galatasaray, sezon başında Anderlecht'ten kiralanan ve 2 milyon euro karşılığında bonservisi de satın alınan Trezeguet için Kasımpaşa ile masaya oturacak. 23 yaşındaki oyuncunun bonservisi için nabız yoklanacak. Küme düşen Osmanlıspor'un 26 yaşındaki kanat oyuncusu Serdar Gürler de gelecek sezon Süper Lig'de forma giymeye devam etmek istiyor. Bu nedenle Osmanlıspor'la 2020 yılına dek sözleşmesi olmasına rağmen takımından ayrılması bekleniyor. Galatasaray, milli futbolcu için de girişimler de bulunacak.

BEN YEDDER BOMBASI

İspanyol As Gazetesi Galatasaray'ın Sevilla'da forma giyen Ben Yedder'in peşine düştüğünü yazdı. Fransız Milli Takım teknik direktörü Didier Deschamps'ın bugün açıklayacağı Dünya Kupası kadrosunda yer almayı bekleyen Ben Yedder bu sezon Endülüs ekibi formasıyla 21 gole imza attı. İki yıl önce dönemin Sevilla Sportif Direktörü Monchi'nin patlama yaptığı Fransız ekibi Toulouse'dan kadrosuna kattığı Tunus asıllı forvet için 9,5 milyon Euro bonservis ödenmişti.

Sarı kırmızılı yöneticiler, Eskişehirspor ve Türkiye Ümit Milli Takımı'nın genç yıldızı Dorukhan Toköz'le anlaşma sağladı. Eskişehirspor, Dorukhan Toköz'ün Galatasaray'a transferinden 1 milyon TL civarında yetiştirme bedeli kazanacak.

Galatasaray'ın sol bek transferinde uzun dönem peşinden koştuğu Juventuslu sol beki Kwadwo Asamoah, Serie A ekiplerinden Inter ile anlaştığı iddialarını yalanladı. Asamoah, Türkiye'den İngiltere'den teklifler aldığını Juventus'ta da kalabileceğini ancak henüz karar vermediğini söyledi. Kamerunlu futbolcu sağlık kontrollerinden geçecek ve yeni kulübüne imzayı atacak. Bu transferin olmaması durumunda Inter'in Nagatomo'yla ilgili kararının değişmesinden korkuluyor.

SATTIĞI KADAR OYUNCU ALABİLECEK

UEFA'nın men cezası vermediği Galatasaray'da 26 Mayıs'ta seçilecek yeni başkan ve yönetimi, FFP Komitesi ile bütçe kısıtlaması anlaşması imzalayacak. Kârının 7 katı kadar transfer yapabilme hakkı tanınan sarı-kırmızılı kulübün 9 aylık bilançosunda eksi 155 milyon TL zarar yazıyor. Bu yüzden Galatasaray transferde bu yaz transfer döneminde sattığı kadar oyuncu alabilecek. Mevcut kadroda en ciddi piyasası olan oyuncu ise Fatih Terim'in gelişiyle birlikte forvet hattında attığı goller ve yaptığı asistlerle yıldızlaşan Garry Rodrigues.

KISTAS CENK TOSUN

Galatasaraylı futbolcuyu transfer etmek isteyen Newcastle United yönetimi Cenk Tosun'u kıstas olarak belirledi. Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; Sarı-kırmızılıların reddedemeyeceği bir teklif getirmeyi düşünen İngilizler, Beşiktaş’ın, golcüsü için kabul ettiği 23 milyon euroyu Garry Rodrigues’e uygun gördü. Lig bitiminde transfer görüşmelerinin başlayacağı belirtildi. Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği dev derbiyi stattan takip eden Fransız ekibi Lyon, Garry Rodrigues'i listesine almış ve bu transfer için dev bir bütçe ayırmıştı. Ancak Garry Rodrigues'in Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediği ve bu yüzden Galatasaray'da kalmak istediği belirtiliyor.

Son haftalarda kulübeye hapsolan Eren Derdiyok’un sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılacağı ve Basel’e gideceği iddia edilmişti. Maçın ardından bu konuya açıklık getiren gurbetçi forvet, “Bana gelen bir teklif yok. Sadece şampiyonluğa odaklandım. Transfer konularıyla da pek ilgilenmiyorum” dedi. 

MANDZUKİC BOMBASI

Gelecek sezon Gomis’in yanına iyi bir golcü isteyen Galatasaray, Juventus’un 31 yaşındaki forveti Mandzukic’in peşinde. İtalyanlar, görüşmelerin sürdüğünü ve Sarı-Kırmızılı ekibin Hırvat golcüyü almak için oldukça ısrarcı olduğunu yazdı.

Celta Vigo Yönetim Kurulu, disiplin sorunları yaşayan Emre Mor'a ikinci bir şans daha verecek. Daha önce kadro dışı bırakılıp özür dileyince yeniden takıma dahil edilen Emre Mor, bir süre sonra yine disiplinsiz hareketlerde bulunmuş ve Celta Teknik Direktörü Unzue tarafından ikinci kez kadro dışı bırakılmıştı. Galatasaray, önümüzdeki sezon için Emre Mor'u kadrosuna katmak istiyordu.

YASİN, RİZE YOLCUSU

1 sezon aradan sonra Süper Lig’e geri dönen Çaykur Rizespor, transferde düğmeye bastı. Gol kralı Samudio’nun bonservisini alan Yeşil-Mavililer, Galatasaray’dan Yasin Öztekin, Göztepe’den Selçuk Şahin ve Elazığ’dan Tom’un peşinde.

Galatasaraylı taraftarların sevgilisi Fernando Muslera için şok eden bir transfer iddiası ortaya atıldı. Arjantin devi Boca Juniors'ın, Galatasaray'ın 1 numarası Fernando Muslera'yı transfer listesine aldığı öğrenildi. 

KORAY GÜNTER İTALYA'YA

Galatasaray'da fazla forma şansı bulmayan genç stoper Koray Günter, İtalyan ekibi Genoa'ya transfer oluyor.

Çin Ligi'nden Gomis'e yıllık 10 milyon Euro, Galatasaray'a ise bonservis bedeli olarak 5 milyon Euro teklif edildi. 

İtalya Serie A ekiplerinden Udinese ile anlaşan Hırvat teknik adam Igor Tudor ilk transferini eski takımı Galatasaray’dan yapıyor.  Sezon başında Galatasaray’ın vazgeçilmezleri arasında yer alan Tolga Ciğerci’yi Udinese’ye transfer etmek isteyen Tudor, sezon sonunda yönetime sunacağı raporda Tolga Ciğerci’yi transfer listesinin başına ekledi. Tudor'un hedefinde Süper Lig'den başka oyuncular da var.