Galatasaray’da kamp gerçeği: Takviye şart

Galatasaray’da kamp gerçeği: Takviye şart
Avusturya’daki kamp dönemini bitirdikten sonra İstanbul’a dönen Aslan’ın sağ bek, stoper ve ön liberoya ihtiyacı olduğu belli oldu

Sabri, Tarık, Yekta, Dzemaili Olcan, Koray, Umut ve Sinan sınıfı geçemedi. Teknik direktör Hamzaoğlu’nun yönetimden transfer isteyeceği öğrenildi.

Avusturya’da yaptığı 2 dönem yeni sezon hazırlık kamplarını bitiren ve İstanbul’a dönen Galatasaray’da işler iyi gitmiyor. UEFA’nın yakından takibi nedeniyle flaş transferler yapamayan sarı kırmızılıların kamptaki görüntüsü hiç de iyi sinyaller vermedi. Sarı kırmızılılar iki kamp döneminde, biri yarıda kesilen 5 maça çıktı. Çek takımı Jihlava’yı 2-1, Avusturya ekibi Ried’i 3-2, İspanyol ekibi Celta Vigo’yu 2-1 yenen cimbom’un İtalyan ekibi Udinese ile oynanan maçı yarıda kaldı. Kazanılan ilk iki maçta Bilal, Telles ve Hamit’in performansları sınıfı geçerken, özellikle savunma ve kalede ciddi sorunların varlığı gözden kaçmadı. Celta Vigo karşısında alınan galibiyette yeni transfer Podolski’nin katkısı büyüktü. Bu maçta dikkat çeken ise rakibinin sert futboluna takım olarak aynı şekilde reaksiyon verilmesi ve kazanma isteği oldu. Bu maçlarda galibiyetlere rağmen ortaya konan futbol vasatı aşamamıştı.

Gerçekler ortaya çıktı

Son hazırlık maçı olan Nice ise Cim Bom’da tüm gerçeklerin ortaya çıktığı karşılaşma oldu. Takım her ne kadar ağır çalışma temposundan yorgun olsa da, ön libero, stoper ve sağ bek bölgelerindeki sorunlar gün yüzüne çıktı. Nice karşısına ideal 11’iyle çıkan Hamzaoğlu, gerçek tabloyu bu maçta gördü. Galatasaray’ın karşısında ısıran, tempolu ve agresif bir rakip olduğunda direnemediği belli oldu. Bu mücadelede ayrıca böyle güçlü rakiplerin Galatasaray’ın orta alan ve savunmasını nasıl kolay geçebildiği ortaya çıktı. Elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanmak isteyen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun, bu sorunu transfersiz çözmesinin de çok zor olduğu kesinlik kazandı. Sarı kırmızıların ön libero, stoper ve sağ beke ihtiyaçları olduğu bu maçta bütün açıklığıyla görüldü.

Gidecekler belli oldu

Galatasaray’da iki kamp sonunda kalede Eray İşcan ile Alperen umut verirken, İsmail Çipe sınıfta kaldı. Savunmada Telles, Chedjou, Carole, Semih ve Hakan sınıfı geçen isimlerdi. Ancak Sabri, Tarık, Koray ilerisi için hiç de güven vermedi. Sarı kırmızılıların özellikle sağ beke takviye yapmaları zorunlu olduğu ortaya çıktı. Sabri ile Tarık tam manasıyla geriye gitti. Orta sahanın başarılı isimleri Hamit ile Emre Çolak’dı. Kaptan Selçuk, Bilal Kısa ve Yasin çok çalıştı ve eski günlerini hatırlattı. Ancak bu bölgede Yekta, Dzemaili ile Olcan sınıfı geçemedi. Melo neşeliydi, çalışkandı ancak İnter’i düşünüyordu. Forvette en etkili isimler Podolski ile Burak Yılmaz’dı. İkiside çok çalıştı ve hırslıydı. Sercan Yıldırım arzusu ile bir kez daha şans isterken, Umut Bulut bekleneni veremedi. Genç Sinan Gümüş ise özlenen patlamayı yapamadı.