Galatasaray’dan deplasmanda harika dönüş

Galatasaray’dan deplasmanda harika dönüş
Spor Toto Süper Lig’in 26. Haftasında Galatasaray deplasmanda Bursaspor ile karşılaştı. Sarı kırmızılılar, 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak önemli bir galibiyet elde etti.

Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir'in şampiyonluk yolundaki en yakın takipçisi Galatasaray 26. hafta maçında Bursaspor ile deplasmanda karşılaştı. Sarı Kırmızılı ekip Başakşehir'in 2 puan kaybettiği haftada zirveye daha fazla yaklaşmak için mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıktı.

Karşılaşmanın 15. dakikasında Bursaspor Sakho ile skoru 1-0'a getirdi. Sağ kanattan içeri sokulan Yusuf Erdoğan'ın pasında kale önündeki Luyindama'dan seken topu çizgi üzerinde Diafra Sakho tamamladı ve skor tabelasındaki dengeyi bozan isim oldu.

Mücadelenin 42. dakikasında Saivet müthiş bir gole imza attı ve skoru 2-0'a getirdi. Sol kanattan içeri sokulan Lima'nın geriye doğru çıkardığı pasta Saivet yay üzerinden ayak içiyle gelişine mükemmel vurdu ve topu Muslera'nın uzanamayacağı noktaya gönderdi. Bu golle skor maçta 2-0'a geldi.

Mücadelenin 45+2. dakikasında bu kez Galatasaray'da Ndiaye sahneye çıktı ve farkı bire indirdi. Rakip yarı alanın ortalarından kullanılan serbest vuruş sonrası Mariano içeri doldurdu. Luyindama'nın kafayla çevirdiği topu kale alanı içinde Ndiaye yine kafayla ağlara yolladı.

Bu gol aynı zamanda da ilk yarının sonucu oldu ve Bursaspor 2-1'lik üstünlükle soyunma odasına giren taraf oldu.

53. dakikada Belhanda ceza sahasında yerde kaldı, penaltı bekliyor. Suat Arslanboğa, 'devam' dedi. VAR uyarısı sonrası hakem pozisyonu incelemeye gitti ve penaltı kararını verdi. Topun başına geçen Diagne maçın 56. dakikasında topu ağlara gönderdi ve skordaki dengeyi sağladı.

Maçın 63. dakikasında Feghouli güzel bir golle Galatasaray'ı 3-2 öne geçirdi ve Sarı Kırmızılı ekip 2-0'lık skordan geri gelerek 3-2 öne geçti. Sol kanattan Onyekuru'nun ceza yayına doğru yerden çıkardığı topa Feghouli sol ayağıyla gelişine mükemmel vurdu, falsolu giden top ağlarla buluştu.

Maçta başka gol olmadı ve çekişmeli mücadelede gülen taraf Galatasaray oldu. Sarı kırmızılılar bu skorla puanını 52’ye çıkararak Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6’ya indirdi. Bursaspor ise 28 puanda kaldı ve kümede kalma şansını zora soktu.