Galatasaray'ın yeni transferi Mariano Ferreira kimdir?

Galatasaray'ın yeni transferi Mariano Ferreira kimdir?
Sabri Sarıoğlu'nun gönderilmesinin ardından Galatasaray'da sağ bek arayışları devam ediyordu. Galatasaray aradığı sağ beki İspanya'dan buldu. Sarı-kırmızılı takım Sevilla'nın sağ beki Mariano Ferreira ile anlaşmaya vardı.

İtalyan gazeteci Gianluca DiMarzio, Brezilyalı oyuncuyla 3 yıllık bir anlaşma imzalanacağını sosyal medyadan duyurdu. Mariano daha önce Bordeaux formasını da giymişti.

İlerleyen saatlerde Galatsaaray'ın Mariano transferini KAP'a bildirmesi bekleniyor.

 Mariano Ferreira kimdir?

31 yaşındaki Brezilyalı futbolcu  sağ bek mevkisinde forma giyiyor. 1.77 boyundaki sambacının Sevilla ile 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Mariano Ferreira futbola Brezilya ekibi Guarani'de başladı. Ardından sırasyıla Cruzeiro, Ipatinga, Tombense, Atletico Mineiro ve Fluminense'de forma giydi.

Brezilyalı sağ bek 2012 yılında 3 milyon Euro karşılığında Fransa Ligi ekiplerinden Bordeaux'a transfer oldu. Fransa Ligi'nde 3 sezon başarıyla forma giyen Mariano 2015-2016 sezonunda 3.5 milyon Euro'ya Sevilla'nın yolunu tuttu.

Sevilla ile 2 sezonda 76 maça çıkan Brezilyalı sağ bek takımı ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı. Kariyerinde toplam 340 maça çıkan sambacı 10 gol atma başarısı gösterdi.

gs.jpg